Nyheter

Inför Villa-Broberg med Adam Wijk

Publicerades den 12 december 2017 20:39.

Uppehållet för fyrnationsturneringen i Söderhamn är avslutad, och åter till allvaret alltså. En tuff vecka väntar Broberg med bortamatch imorgon mot Villa Lidköping, innan det blir dubbelmöte fredag-söndag mot Hammarby. Hemsidan har pratat med Adam Wijk inför morgondagens match i Lidköping.

Ni har haft spelledigt under en dryg vecka, hur har träningen sett ut?
– Det har varit som de flesta uppehåll. Vissa har kört rehab och andra har kört hårdare träning med spelteknik och ”flås”. Ett välbehövligt uppehåll.

Vad skiljer en träning under uppehållet mot träningarna denna vecka när ni har matcher varannan dag?
– Under uppehåll kan vi lägga mer tid på teknik och hårdare fysisk träning. När det är matcher varannan dag handlar det med om att få röra kroppen.

Senaste matchen blev 3-3 borta mot Västerås, en match ni är nöjd med?
– Jättenöjda med den matchen. Vi hade gjort lite ändringar och fått igång ett spel som ger oss lite mer energi. Vi har ju haft en svag inledning av serien, så det var en skön pinne!

Vad konkret hade ni gjort för förändringar som ni var nöjda med?
– Det var väl framförallt defensiven som var bättre och att vi håller ihop laget. Och då påverkar det även offensiven.

Villa Lidköping imorgon alltså. Tellus lyckades, som ett av få lag, vinna i Lidköping. Hur ser ert segerrecept ut?
– Jag vet inte exakt vad Tellus gjorde, men vi går in med en skön känlsa efter matcherna mot Västerås och Sandviken, och ska försöka komma tillbaka till samma spel som fungerat bra. Vi vet att vi kan ta två poäng imorgon och vi behöver alla poäng vi kan få. Får vi till defensiven har vi stora chanser, det går inte att ta poäng om man släpper in sju mål…

Hur ser du Villa som lag?
– De är bollskickliga och har ett bra passningsspel. Esplund och Karlsson är alltid bra, men jag tycker vi har bra koll på hur Villa spelar.

Jag gissar att det är roligt att spela i Lidköping, som oftast bjuder på storpublik?
– Absolut. Vissa matcher taggar man lite extra för, och när man kommer till Lidköping vet man att det är mycket folk och en bra inramning.

Läget i laget?
– Alla som spelat de senaste matcherna ska vara tillgängliga.

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners