Nyheter

Inför Hammarby-Broberg med Erik Jonsson

Publicerades den 14 december 2017 21:40.

Igår var det mörkt i Lidköping, men desto ljusare är det i Södermalms neonljus. Den mest urbana matchen står som nästa uppgift, där man kan sitta på ”söders” härliga pubar innan matchen (vilket säkerligen många gör imorgon). Hemsidan har pratat med försvararen och mittfältaren Erik Jonsson inför matchen imorgon.

En match på Zinken tycker jag brukar ha en härlig inramning. Vad är sin syn på att spela på Zinken?
– Jo, jag håller med. Brukar vara bra drag både på läktaren och på isen.

Seger båda matcherna mot Hammarby förra året. Vad krävs för att det ska återupprepas?
– Vi hade ett bra snack i bussen på väg hem från Lidköping idag. Det handlar om att vi gör varandra bra och kan sätta fart. Då vet vi att vi kan slå de flesta och även Hammarby.

Hur ser du på Hammarby som lag, de leder dessutom serien?
– ”Bajen” har bra form och har överraskat positivt tycker jag. De fick en annan dimension när de satte Christoffer Fagerström på topp. De spelar med bra fart på boll och passningsspel och spelar mycket på ”flip”.

Vilka nyckelspelare vill du nämna i Hammarby?
– Det är väl de som vi såg på Hällåsen i landslaget förra helgen… Adam Gilljam, Christoffer Fagerström och även Jesper Jonsson.

Hur ser du på din roll i Broberg?
– Har spelat mittfält men är flyttad till backposition i några matcher nu. Jag spelar väl helst mittfält kanske, men är helt OK att spela back också. Jag spelar där tränaren tycker jag gör mest nytta.

Slutligen, läget i laget?
– Alla ska vara friska och hela.

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners