Nyheter

Inför hälsingederbyt Bollnäs-Broberg med Robert Dammbro

Publicerades den 1 november 2017 22:01.

Hemsidan får en pratstund med defensive mittfältaren Robert Dammbro inför det kommande hälsingederbyt. Vi börjar ändå med några kommentarer om tisdagens hälsingederby. Broberg inledde matchen bra på bortaisen mot Byn, kommentar?

-Ja, vi gjorde en helt ok första halvlek och skapade många lägen. Det är klart att Byn har mycket boll och styr mycket av spelet, men vi håller ihop det riktigt bra.

Hur kommer det sig att Broberg inte har någon täckning på Edling när han får kvittera på högerhörnan?

-Nja, jag har ingen riktig koll på just den delen, om ”ruset” inte riktigt kommer ut som planerat. Vi ska summera matchen och dra upp planen inför fredag efter torsdagens träning.

Många ”taffliga” bolltapp i uppspelsfasen senast. Hur såg det ut från din position?

-Absolut. Vi är inte riktigt påkopplade under andra halvan och sätter varandra i ”taskiga” lägen. När vi börjar köra individuellt så blir det fel, både i det offensiva och det defensiva spelet…. Delaktigheten blir för låg och vi använder oss inte av varandra på rätt sätt.

Chansen till nytt hälsingederby på fredag. Tror du på ”raggarbandy” på Sävstaås som det tydligen var i fredags?

– Nej, det tror jag nog inte. Bollnäs brukar vara starka i defensiven, så det är nog lika bra att ställa in sig på kamp. Vi måste naturligtvis komma upp i nivå för att kunna röra Bollnäs på bortais.

 

Vad måste fungera bättre på fredag i jämförelse med senast?

-Jag tycker ändå att vi ligger rätt i positionerna mot Byn, men måste klara av att äga boll och skapa delaktighet i allt vi gör. Om vi kör själva och klipper iväg tiosekundersanfall, så kommer vi inte att lyckas.

Broberg har redan tre cupmöten mot Bollnäs, med förlust i Champions och därefter med vinster i Svenska cupen och World cup. Vad tar ni med er från dessa möten?

-Vi är två bra lag som båda kommer att vara noga med det vi gör. Vi vet hur vi vill spela och dom sista punkterna kommer vi att spika efter torsdagens träning.

Hemsidan tackar nestor Dammbro för snacket och ser fram emot ett riktigt hett derbymöte. Kom igen Gurt!!

 

Stefan Blomquist

Hans Ivarsson    Hans Ivarsson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners