Inför Broberg-Sandviken med Ola Hallberg

Publicerades den 30 november 2017 22:37

Hans Ivarsson    Hans Ivarsson

Hemsidan pratar med ledarstabens Ola Hallberg inför fredagens hemmamatch mot SAIK i Helsingehus Arena.

Vi börjar med krysset mot Sirius på Studan. Sirius började också bäst och kunde gå till halvtidsvila med en betryggande 4-1 ledning. Varför då?

-Vi var inte med i matchen från början, utan stod på hälarna och var nog lite överraskade av motvinden. Efter den bedrövliga inledningen kom vi ändå in i halvleken och fick med oss en straff som Martin pangade in. Vi hade chans även till 2-2, men i slutet av halvleken fick ändå Sirius utdelning och kunde glida ifrån till 4-1.

Broberg får bättre ordning på det defensiva spelet under den andra halvan och kan kvittera matchen till 4-4. Hur gick det till?

-Vi bestämde oss för att sätta defensiven bättre och visste att vi skulle ha hjälp av medvinden under andra halvlek. På det sättet växte vi in i matchen och fick utdelning i det offensiva spelet. Vadim och Martin bjöd på klassisk bandygodis med lyft från Vadim och kliniskt avslut från Martin. Även om vi har en del chanser att avgöra matchen, så måste vi ändå vara nöjda med den poäng vi fick med oss hem.

Nu väntar nya serieledaren SAIK hemma i Arenan. Laget har radat upp fyra vinster efter en något knackig inledning. Hur ska Broberg värja sig från SAIKs offensiva snurrande runt målområdet?

-SAIK spelade ruskigt bra redan på försäsongen, med cuperna och allt. Dom har ett riktigt bra passningsspel och hotar från många positioner. Vi måste hela tiden sätta våra positioner i defensiven för att störa dom. När vi får chansen måste vi våga äga boll inom laget och värdera när vi ska gå till attack. Vi har hemmamatch och ser alltid fram emot det.

Vilken eller vilka spelare vill Ola plussa särskilt för efter Siriusmatchen?

-Vadim gör en riktigt bra match, tar ansvar i speluppbyggnaden och håller hög fart genom hela matchen. Dessutom gör ju Martin det han är så bra på, nämligen mål!

Hemsidan tackar Ola för det sena snacket och hoppas på en riktigt bra bandymatch i arenan. Kom igen Gurt!