Nyheter

Inför hälsingederbyt Edsbyn-Broberg med Martin Söderberg

Publicerades den 30 oktober 2017 20:34.

Hemsidan pratar med en glad Martin Söderberg någon dag efter premiärsegern mot Tillberga i Helsingehus Arena. Vi berör tre som en gemensam nämnare från i fredags:
tre år på det påskrivna kontraktet,
tre..vande inledning på premiärmatchen och
tre inprickade mål från #10

Vi börjar med en kommentar om förlängningen av kontraktet:

-Det känns fantastiskt bra. Det var liksom inget att fundera på, utan helt rätt läge med den nya arenan och en stark trupp.

Var ni inte lite spända i matchinledningen i fredags?

-Jo, det var vi nog ändå, med premiärmatch i arenan och mycket folk på plats.

Hur upplevdes stödet från drygt 1 700 på läktaren?

-Helt fantastiskt! Vi hoppas verkligen att alla vill återkomma på våra matcher och vi bjöd ju i alla fall på en riktigt bra andra halvlek…

Tre mål i elitseriepremiären. Hann du bli orolig att tappa bollen vid mottagningen inför första seriemålet i arenan?

-Det är alltid bra som målskytt att få en bra känsla redan i inledningen av serien. Vid första målet försökte jag glida undan för att inte hamna i offsideläge, så jag blev lite stillastående och fick en lite tveksam bollmottagning – men huvudsaken är ju ändå att den satt i mål och att vi kunde släppa lite på stressen.

Två hälsingederbyn väntar under veckan. På tisdag står Edsbyn för motståndet. Är du långsint och rejält sugen på revansch från slutspelet senast, eller är det snarare en ny match som bygger sin egen energi?

-Nja, det är väl snarare så att vi har höjt vår målsättning och vill visa att vi även kan röra mästarlaget i en match. Sen är ju ett hälsingederby alltid ett hälsingederby, så det behövs egentligen inte så mycket mer att fundera på.

Vad kommer att krävas för att Broberg ska kunna hämta hem poäng från Edsbyn?

-Det är väl lite tråkigt att behöva komma dragandes med ”en prickfri defensiv”, men det är ju så det fungerar. Om vi inte är med redan från start, så kan ju en match mot Byn vara över redan efter en ”lite trevande inledning” från vår sida. Så vi ser verkligen fram emot matchen i morgon!

Hemsidan tackar Martin, både för underskriften, premiärmålen och intervjun.

Stefan Blomquist

Hans Ivarsson    Hans Ivarsson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners