Dammbro är redo för ett år till!

Publicerades den 6 april 2017 17:36

Broberg Bandy    

Robert Dammbro#13 fortsätter i Broberg/Söderhamn; ”mitt fokus och min inställning är min styrka!”

36-årige Dammbro har skrivit ett nytt kontrakt med Broberg;
”Vi kör ett år i taget, jag har mer kvar att ge men det är lämpligt att fundera lite emellan”.
Han har spelat bandy sen han var liten och det han älskar mest med sporten är just farten. Sedan han började spela har han varit på olika positioner, han säger själv att han ”började som forward och har halkat längre och längre bak”. Säsongen 96/97 debuterade han som 16-åring i A-laget, sen har det bara farit på.
Det är Broberg som har varit melodin för Dammbro förutom ett år i Wallvik och han ser ingen anledning att ändra på det; ”Det är familjen, kompisarna, tryggheten och det sociala som gör att jag stannar i Söderhamn och jag känner ju att jag har fortsatt utvecklats i Broberg. Att ha familjen nära är viktigt, då det är många kvällar som går åt till träning och match. Det är en blygsam Dammbro i intervjun som hellre tar för sig på plan än i offentliga sammanhang, och han menar att han fortfarande har mycket att ge, även om han säger sig inte vara en världsspelare; ”Jag är en bra defensiv spelare, men mitt fokus och min inställning är min styrka”.
För att vara idrottare på elitnivå har han en modest syn på sig själv och sin roll.

Om kommande säsong säger han att det känns otroligt skönt att Ola Grönberg fortsätter som tränare tillsammans med Patrik Fryklund – kontinuitet är något han uppskattar; ”Vi har en trupp som ser väldigt väldigt bra ut och att Linus (Forslund, nyförvärv) kommer in är också perfekt”.
Det är för tidigt för att de ska ha hunnit snacka ihop sig om något mål inför kommande säsong men ”för att ta sig framåt som lag så måste man göra det man kommer överens om”, säger Dammbro, och fortsätter ”det är många andra lag som är bra som ska klås, så det är hårt”.
Att slutspel är det självklara råder det dock ingen tvekan om.
Att det kommer finnas en bandyhall på plats kommande säsong (till hösten) är en bonus som heter duga i sammanhanget; ”man har ju väntat några år. Jag trodde den skulle komma nån gång men var orolig att den dan inte skulle komma under min aktiva karriär”.
För det har varit många turer fram och tillbaka och hoppet har blandats med förtvivlan till och från. Men nu är det äntligen på gång; ”Jag är upp en gång i veckan och kollar hur det ser ut och det ger energi! Jag bygger en bild av hur det kommer se ut och kännas på Hällåsen framöver. På försäsongerna har vi hittills tränat en gång i veckan i bandyhall och nu kommer vi göra det VARJE träning och det ser jag fram emot oerhört. Man är som ett barn igen och längtar verkligen”.

Sportkommittén säger att ”Dammbro är en spelare som visar stort hjärta. Han kör vidare och det år för år, ja vi kan kalla det livstidskontrakt. Han har mycket bra skridskoåkning, riktigt bra fokus och förmåga att läsa spelet i defensiven och underlätta för övriga försvarare”.

Huvudpartners

Samarbeten