Nyheter

Brobergs första nyförvärv: Forslund#39

Publicerades den 30 mars 2017 11:55. Taggar: #39 Bandy Broberg elitserien forslund Söderhamn

28 årige mittfältaren Linus Forslund från Sandviken har skrivit på för 2 år i Broberg/Söderhamn!

Forslund kommer närmast från SAIK där han spelat bandy under större delen av sitt liv. Han har också hunnit med 2 säsonger i Bollnäs och ½ säsong i vardera Örebro och Falun.

Linus Forslund, välkommen till Broberg/Söderhamn Bandy!
– Tack så mycket!

Vilka är dina styrkor som bandyspelare?
– Det är skridskoåkningen och tekniken. Jag spelar på mittfältet, som anfallare och ambitionen är förstås att göra mål.

Vad är det som lockar dig med spel i Broberg/Söderhamn kommande säsong?
– Jag tycker det är ett spännande läge nu i föreningen och det finns en bra stomme. Broberg har många spelskickliga spelare i laget. Jag vill också utveckla mig själv som spelare och det känns som att Broberg är inne på samma linje. Förhoppningsvis får jag ta mer ansvar och växa och vara en betydelsefull spelare i laget.

Känner du någon i laget sedan tidigare?
– Jag känner igen många och det verkar vara ett härligt lag. Wijk (Adam) och jag är bekant sedan ungdomsåren då jag var med kompisar och spelade på hans gata, men sen har vi också lirat ilag under några år.

Säsongen har knappt slutat, vad har du för förväntningar på den kommande i din nya klubb?
– Jag är ovanligt taggad på bandy! Det känns riktigt spännande med något nytt. Jag ser också fram emot att uppleva bandy inne på Hällåsen i den nya hallen och jag hoppas vårt spel kan bidra till kanonbra stämning på läktaren.

Se kort intervju av Bandypuls med Forslund här!

Forslund bor i Sandviken tillsammans med sin sambo Lovisa och sonen Lias, 18 månader. Han jobbar som konsultchef på ett rekryteringsföretag och kommer pendla till träning och match i Söderhamn.

Jens Alftin i Brobergs sportkommitté säger följande om värvningen; ” Forslund är en otroligt skridskostark spelare som är duktig på att driva spelet på motståndarens planhalva. Det ska bli intressant att få in honom i laget med tanke på all rutin som han skaffat sig de senaste åren – han har massor med slutspelsrutin som dessutom gett honom 2 SM-guld. Forslund är en spelare som jag varit intresserad av i några säsonger och han är en riktigt bra värvning för oss. Här kommer Brobergspubliken få se en riktigt fartfylld spelare!”

Broberg Bandy    Broberg Bandy


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners