Nyheter

Inför Broberg-Hammarby med Martin Söderberg

Publicerades den 11 februari 2017 19:56.

SM-veckan är över och Hällåsen återgår till sin normala uppgift, som bandyarena. Och även om det kanske inte kommer några 10 000 åskådare på bandymatchen imorgon med SM-mössor (Fri entré med SM-mössa), så kanske en tredjedel är en realistisk målsättning? I så fall sätter vi publikrekord för säsongen 2016/2017. Hemsidan har ringt upp Martin Söderberg inför matchen mot Hammarby.

Först Martin, vad tyckte du om SM-veckan?
– Ett helt fantastiskt arrangemang! Jag var på många tävlingar, och inramningen vid skidåkningen och skotertävlingen var häftig. Jag hoppas att det blir fler SM-veckor i Söderhamn framöver…

Men jag hörde att isen på Hällåsen tyvärr tagit lite stryk?
– Den var dålig i början av veckan. Det hade bildats is, så det blev både för högt och ojämnt. Sen var isen gul på flera ställen, så den var inte alls bra. Men vi tränade idag, och nu var isen helt felfri igen.

Några ord om Villa igår, vad fällde avgörandet?
– Vi gjorde ändå en bra första halvlek där vi följde vår matchplan. Defensiven var bra och vi skapade bra lägen. Men i andra tappade vi lite, och sen måste man säga att Villa var ett bättre lag än oss igår.

Och nu väntar Hammarby på hemmaplan! Ett lag ni besegrade på Zinken.
– Vi har väl skaplig koll på Hammarby. Visst var det längesen vi mötte dem, men jag tror vi har koll på vad som gäller…

Vetlanda vann igår och ni förlorade, så ännu är det inte helt klart med slutspelsplatsen. Hur taggade är ni på att avgöra på hemmaplan imorgon?
– Vi är riktigt laddade för det. Jag hoppas det blir mycket publik nu när det är fri entré med SM-mössa och förhoppningsvis får vi lite av SM-inramningen från förra helgen. Klart det skulle vara skönt att få avgöra på hemmaplan mot Hammarby, vi är starka på Hällåsen och inför ett slutspel ska vi visa att vi närmar oss toppformen. Men samtidigt måste vi komma ihåg att vi inte nått slutspelet ännu, så det krävs hårt jobb i de matcher som är kvar i grundserien också… Men jag vill säga att Hammarby måste vara bra för att slå oss!

Slutligen, läget i laget?
– Fritiof Hagberg är skadad och Jesper Öhrlund är sjuk. Men i övrigt är alla tillgängliga!

 

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners