Nyheter

Inför Vänersborg-Broberg med Joel Wigren

Publicerades den 4 januari 2017 21:49.

Imorgon förmiddag sätter sig Brobergs A-lag på bussen med destination Vänersborg. När SMHI lovar -25 grader i Söderhamn på torsdagskvällen, gör det inte speciellt ont att matchen spelas 60 mil bort i en inomhusarena. Broberg har nu skapat sig ett bra läge i tabellen på en femteplats, tätt följd av Vänersborg på sjätteplatsen. Lagen möts alltså imorgon på trettondagsafton, och vi har pratat med Joel Wigren inför matchen.

Först Joel, det var väl trevligt att fira nyår efter den stabila 3-1-segern mot Vetlanda?
Ja, absolut!

Vad var nyckeln till segern?
– Vi följde vår matchplan till 100 %. Defensiven var tajt och vi hade bra koll på Johan Löfstedt. Han är i bra form och jag tycker han är kanske topp 3 i Bandysverige, så han måste man ha koll på när man möter Vetlanda.

Och vad jag såg så kom Joakim Andersson också bort i matchen!
– Jo, Löfstedt och Andersson är väl ett radarpar som är väldigt samspelta. Löfstedt lägger många passningar på Andersson.

Stabila segrar ja… Vänersborg hemma på Hällåsen var ju en stabil seger. Vad ska ni göra för att upprepa det?
– Vi ligger femma i serien och har gjort många bra matcher.  Tycker vi har ett bra självförtroende och hade bra koll på dem hemma. Är väl framförallt Lomanov som vi lyckades kontrollera hemma.

Flera namnkunniga spelare i Vänersborg! Vilka tycker du man ska ha koll på?
– Lomanov och Ivanov är ju bra. Sen Hedqvist på fasta situationer. Men jag tycker ändå inte vi behöver fokusera lika mycket på enskilda spelare som vi gjorde på Löfstedt senast. Som lag tycker jag vi är bättre än Vänersborg!

Snöväder på träningen igår. Har vädret hindrat er?
– Inte speciellt mycket. Vi har kunnat köra det vi ville ändå, snön hade avtagit lite när vi tränade.

Läget i laget?
– ”Lödet” (Joakim Jonsson) är fortsatt skadad. Men i övrigt vet jag inte. Vi har inte tränat ikväll, så jag vet inte exakt hur Ola har tagit ut laget…

Se matchen live på bandyplay.se! https://www.bandyplay.se/live/1977

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners