Nyheter

Inför Broberg-Västerås SK med Jonas Engström

Publicerades den 21 januari 2017 21:21.

Snart dags för VM-uppehåll i Elitserien och SM-veckan i Söderhamn. Men innan bandyns blickar riktas mot Sandviken och Hällåsens bandyplan förvandlas till en skidstadion ska vi hinna med en match. Det är ”mesta mestarna” Västerås SK som kommer på besök. Broberg ska alltså göra allt de kan för att knipa ytterligare två poäng från Västeråsbandyn denna helg… Vi har ringt upp anfallaren Jonas Engström inför matchen.

16 mål från din klubba så här långt. Din kommentar?
– Det är väl OK, men man vill ju alltid har fler mål och fler poäng.

Spelmässigt har Broberg lagt mycket krut på defensiven i år. Hur märks det när man är anfallare?
– Jag tycker defensiven är mer tydlig i år. Alla har sina roller. Som anfallare är man längst fram, och den som börjar själva försvarsspelet. Det går inte att tappa bollen, för då kan det bli farligt åt andra hållet.

Tätt i tabellen med 26 poäng på samtliga lag 5-8. Vad är sin syn på det, oväntat jämnt?
– Nej, det är ganska väntat. Vi visste att serien skulle bli jämn och att alla matcher är hårda. Gör man en dålig match kan alla lag besegra oss, så det gäller att vara på tå hela tiden.

Morgondagens motståndare Västerås, som är regerande mästare, hade nog dock många tippat högre!
– Jo, och det hade nog jag också. Men när Västerås får sitt spel att stämma är de bra. Det finns många bra spelare i laget, så vi måste ha tålamod i vårt spel och undvika omställningar på oss.

Igår var ni i Västerås och mötte det andra Västeråslaget, Tillberga Västerås. Efter underläge med 1-0 i halvtid vände ni till seger med 2-1. Vad gjorde att ni bärgade båda poängen?
– Vi gjorde det vi kommit överens om i spelet och var täta på mitten. I offensiven kom vi runt mycket på kanterna, och det visar vår hörnstatistik också. Visst borde vi kanske ha gjort något mål till.

Är det närmare 1-3 än 2-2?
– Jo, men det tycker jag. Men samtidigt gjorde Max några bra räddningar i första halvleken också.

I fredags var det näst intill ett fullt lag, bortsett från Joakim Jonsson. Samma läge imorgon?
– Ja, Magnus Fryklund och Robert Dammbro är med även i morgon. Så det ska vara fullt lag bortsett från ”Lödet”.

Och efter morgondagen förvandlas er hemmaarena till skidstadion, hur kommer ni lägga upp er träning då?
– Det kommer bli varierat. Vi kommer blanda gym med rinkpass i Ljusne och träning på stor plan i Bollnäs. Vi har vetat om detta länge, så det är ingen stor fråga för oss.

David Hansen    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners