Nyheter

Inför Broberg-Vetlanda med Dennis Wasberg

Publicerades den 29 december 2016 18:45.

Det är tätt på given i elitserien. Efter Sandviken och Tellus väntar det spännande mötet mot Vetlanda på Hällåsen fredag kväll.
Hemsidan får en kort pratstund med burväktare Dennis Wasberg efter torsdagens träningspass.
Härligt att få hålla nollan på Zinken?

-Absolut! Ett insläppt mål på två Zinkenmatcher i vinter är väl klart godkänt…. Visst hade Tellus några chanser igår, men med lite tur och bra hjälp från försvaret så gick det vägen. Det känns ju rätt bra efter matchen i måndags….

Tellus var lite svårtuggade under första halvlek, men två snabba mål till 0-2 och 0-3 före kaffepaus måste fått dem att mjukna en aning?

-Dom spelade rätt bra i första och matchen är ju inte vunnen efter tre mål (det lärde vi ju oss senast…), men vi fick energi och trygghet i vårt spel. Det räcker ju inte med spelövertag, utan det är ju målen som räknas.

Bajen lyckades nå oavgjort nere i Vetlanda igår efter två mål på tilläggstid, samtidigt som även Tillberga krigar sig fram till kryss mot Bollnäs. Det är fortsatt jämnt kring slutspels- och kvalstrecken, där Bajen nu är åtta med 15 pinnar och Sirius elva med 12 inspelade poäng. Vilket lag av de fyra (Bajen, Vetlanda, Tillberga och Sirius) anser Dennis har mest form för tillfället)

-Svårt att säga. Vetlanda har väl det bästa spelet, men har kanske lite kvar till formen. Även de andra lagen gör ju bra matcher och plockar poäng i sina matcher. Jämnt är det hur som helst.
Vetlanda står för det sista motståndet inför nyår. Smålänningarna har blivit lite av ett spöke för Gurt efter tre raka förlustmatcher, med 3 – 7 senast i Vetlanda samt 3 – 4 och 3 – 6 föregående säsong. Är Vetlanda särskilt svårlästa för Broberg?

-Nej, det tycker jag nog inte. Dom har ett antal riktigt bra spelare med Löfstedt, Andersson och Patrik Johansson. Dessutom Micke Nilsson i försvaret. Vi borde ha vunnit nere i Vetlanda förra säsongen, men tappade. Däremot hade vi redan tappat slutspel när vi möttes på Hällåsen i vintras och Vetlanda var bättre än oss senast vi möttes. Jag misstänker att dom kommer att spela för livet i morgon kväll, så vi vet precis vad som krävs av oss.

Visst skulle väl sju poängs försprång till Vetlanda kännas betydligt bättre än tre, så här inför nyårsfirandet?

-Vi är riktigt bra när vi tätar defensiven och har en bra mix i det offensiva spelet. Då har vi chans att ordna sjupoängarn!

Hemsidan tackar för pratstunden med Dennis. Vi hoppas på rejält publikstöd till våra bandyhjältar i jakten på två nya poäng. Kom igen nu, Gurt!

Stefan Blomquist

Hans Ivarsson    Hans Ivarsson


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners