Inför Broberg-Tellus med Max Bergström

Publicerades den 4 december 2016 20:45

David Hansen    

Tätt på given nu innan landslagsuppehållet, med hemmamatch imorgon måndag mot Tellus. Ett lag som trots nederlagstipsen nu senast knep en poäng i derbyt mot Hammarby. Så det är alltså ett bra lag som kommer till Hällåsen… Den i laget som kanske har bäst koll på Tellus är Max Bergström, så vi ringde upp honom inför matchen imorgon. En match där tränare Grönberg valt den målvakt som har ”21. Bergström” på ryggen.

Men först Max, några ord om gårdagens härliga seger i Sandviken!
– Jag tycker vi gjorde den match vi hade pratat om, och följer matchplanen helt. Är väl främst defensiven som vi håller ihop bra, men vi skapar också bra chanser. Så jag tycker segern är rättvis över 90 minuter.

Och du fick beröm för din insats mellan stolparna!
– Jo, den var väl godkänd. Det var bara tredje matchen jag stod i år.

Godkänd? Du är inte lite väl blygsam nu?
– Nej, det tycker jag inte. Jag säger godkänd. Jag vill visa mer, och att insatsen igår inte var en tillfällighet. Jag vill ha ett kvitto på att jag håller denna nivå, och det tränar jag hårt för.

Du utmanar Dennis på allvar också?
– Det känns lite så. Men framförallt så sporrar vi varandra bra. Så det blir den som är hetast för dagen som får stå.

Från sidan tycker jag den Max Bergström idag är en mer utvecklad målvakt än den som lämnade Broberg för två år sedan. Hur ser du på din utveckling?
– Jo, det är väl som du säger. Förr kanske jag var mer en ”bollmotare”, men nu är jag lugnare och försöker ta så mycket bollar jag kan. Det är viktigt som målvakt att inte släppa returer och styra ut till hörna i onödan.  Spelet efter isen sitter i ryggmärgen, men jag tränar mycket på att hålla skotten.

Tellus imorgon då. Ett tippat bottenlag tillskillnad från Sandviken ni mötte igår. Vad talar för att ni inte underskattar dem?
– Jag är laddad till 100 % och jag är rätt säker på att alla andra också är det. Det går inte att göra halvdana insatser, då vinner vi inte. Vi har ju sett flera resultat med skrällar, så är man inte på topp så förlorar man.  Men vi har roligt tillsammans med en bra stämning i laget, så då går vi ut och kör till 100 %.

Tellus, hur pass bra koll har du på dem?
– Tycker att jag har hyfsad koll. Det är tredje säsongen i rad jag möter dem, har mött dem med Borlänge. Då var väl Tellus det på papperet bättre laget, och imorgon spelar jag i det på papperet bättre laget. Så förutsättningarna skiljer väl sig lite ändå. Men jag har inte sett Tellus någonting i år. Jag skulle väl gissa på att de spelar lite lägre (läs: defensivt) i år, jämfört med förra säsongen.

Läget i laget?
– Joel Wigren avstod i lördags, eftersom han blivit pappa till en liten pojke. Men vad jag förstår ska alla vara tillgängliga imorgon. Vi har inte träffats idag, utan haft individuell träning istället. Och det blir jag som ska vakta målet även imorgon!

Avslutningsvis vill vi passa på att gratulera Joel Wigren till tillökningen i familjen, och önska honom stort lycka till även vid sidan av planen!

Se matchen Broberg-Tellus, live på Bandyplay.se

Huvudpartners

Samarbeten