BTG laddar stort inför annandagen!

Publicerades den 23 december 2016 18:27

David Hansen    

I tomtens verkstad pågår förberedelserna för fullt inför julafton imorgon. Bland bandyfrälsta är det dock annandagen som är viktigast i jul, och i en annan verkstad än tomtens håller BTG på för fullt. Det utlovas nämligen ett stort TIFO inför annandagen. Hemsidan har ringt upp Anton Hall-Eriksson från BTG, för att höra lite om den stora bandydagen i jul…

Först Anton, beskriv annandagen!
– Folkfest, tradition och party!

Kan du utveckla det lite mer?
– Det är en helt annan grej än en vanlig match. Mycket folk och ett rejält tryck på läktaren. Jag tror också det spiller över lite på spelarna när det är bra tryck och mycket folk!

Hur ser annandagen ut för er?
– Annandagen har redan börjat. Vi räknar med att lägga 150-200 arbetstimmar och 20 000 kr på TIFO till annandagen. Vi började förberedelserna redan i oktober, men nu är vi snart klara.

Själva annandagen då?
– Då är det samling på 1878, och jag hoppas att många sluter upp före med oss. Sen går vi upp till Hällåsen, där festen fortsätter.

Och vid seger så fortsätter festen på stan?
– Ja, absolut. Då blir det pubarna på stan hela kvällen. Det finns inget annat än seger i min värld. Men om det skulle bli förlust blir det väl krogen ändå…

Vad förväntar du dig av själva matchen?
– Det blir lika som i Sandviken. Full fart från början och ett Broberg som inte har en tanke på att förlora.

Och ni gör vad ni kan för att bidra till segern?
– Självklart. Vi ska göra vad vi kan både visuellt och verbalt. Men jag hoppas på bra samarbetsvilja från hela huvudläktaren. Alla kommer att involveras i TIFO.

Slutligen, vad blir publiksiffran?
– 2 987 personer!

 

FRÅN WIKIPEDIA: Tifo är en förkortning av italienskans tifosi (fans, supportrar) och syftar på när supportrar hyllar sitt lag genom att göra läktararrangemang, framförallt inom organiserad fotboll. Tifokulturen växte fram i Italien och Sydeuropa under sent 1960-tal och tidigt 1970-tal då supportrar började träffas på en mötesplats för att organiserat stötta sitt lag på bortamatcher genom banderoller och flaggor. Vanliga beståndsdelar i tifot är konfetti, tygmosaik, creperullar, ballonger, banderoller och flaggor.

Huvudpartners

Samarbeten