Broberg – mer än bandy

Publicerades den 19 december 2016 20:01

Broberg Bandy    Broberg Bandy

Broberg/Söderhamn Bandy IF har beviljats kommunala medel genom ett från Söderhamns Kommuns”miniprojekt” för verkställande av integrationsarbete som föreningen ansökt om.

Broberg/Söderhamn Bandy IF kommer att arbeta ännu mer utåtriktat med integration och inkludering i föreningen, i ett projekt med namnet ”Broberg – mer än bandy”, och som handlar om att fler människor med olika bakgrund ska få möjlighet att engagera sig i föreningslivet för att så sätt skapa nya kontakter och nätverk. ”För oss är det självklart att alla är välkomna att delta i vår verksamhet”, säger Maria Hammarlund på Brobergs kansli.

Genom de medel föreningen har sökt så kommer man kunna tillhandahålla utrustning för utlåning, vilket är en av förutsättningarna som krävs för att vi ska kunna locka till en mer aktiv fritid och få fler att prova på skridskoåkning. Genom kontakter med några av skolorna i Söderhamns Kommun kommer föreningen hålla ”skridskofritids” vid flera tillfällen dec-mars. Även andra grupper ska ges möjlighet att låna utrustning i syfte att bidra till aktivitet på fritiden. För Broberg handlar det även om mer än att åka skridskor; Vi som är aktiva i föreningslivet vet vilket enormt kontaktnät som skapas på vår plattform. Någonting som vi anser är viktigt, är mötet mellan människor- att människor träffas in real life – och att man känner sig delaktig och har en betydelse. Inom föreningslivet har vi en möjlighet att intressera och engagera människor från andra kulturer och blanda erfarenheter och kunskaper och bidra till att fler känner sig delaktiga. I föreningslivet finns det utrymme för både barn och vuxna att delta, det gäller att vi når ut till dem och aktivt går ut och ställer frågan. Det är ju också ett sätt för oss som förening att bidra till att öka förståelsen för olika kulturer, där har vi en stor utmaning men också möjlighet med idrott och gemenskap som bas.
Förhoppningen är också att intresset ska sprida sig och att man på sikt når ut till fler som vill börja spela bandy eller engagera sig i föreningslivet. Målgruppen för Broberg/Söderhamn Bandy IF´s projekt är människor i alla åldrar med olika bakgrund.
images

Se Mittmedias video från Skridskofritids här!

IM-elever på Staffangymnasiet har tillsammans med Brobergs ledare åkt skridskor på Hällåsen vid hittills 6 tillfällen.

Huvudpartners

Samarbeten