Inför Kalix-Broberg med Magnus Fryklund

Publicerades den 21 november 2016 20:24

Hans Ivarsson    Hans Ivarsson

Hemsidan träffar kapten Magnus Fryklund inför onsdagens bortamatch mot Kalix.
Har laget pratat färdigt och släppt frustrationen från föregående veckas derbyförluster?
-Njae, vi har egentligen inte pratat efter fredagens match, utan vill hellre glömma. Det blir ju snack nu efter träningen, så vi får se vad som kommer….

Du har ju haft en trasslig försäsong och råkade dessutom stoppa en hörna med munnen mot TB för en dryg vecka sedan. Hur ser bandyformen ut i dagsläget?
-Det är ju en ny upplevelse med operation och rehab, så träningen har fått anpassas för min del. Mer anpassad träning och mindre bandyträning. Jag ligger ju lite efter med bandyorken efter 4-5 veckor med halsfluss, men på det hela taget känns det bättre än jag befarat. Smällen över munnen var det allra minsta bekymret.

Kalix bästa resultat hittills är segern mot Vetlanda på hemmais. Bortalaget tog ledningen med 0-3 efter första kvarten, men Kalix vände till seger. Finns några speciella utmaningar för Brobergsförsvaret under denna match?
-Kalix brukar ju ha bra skytte, så vi får minimera deras skottmöjligheter. Vi ska prata direkt efter träningen, så vi får väl med oss några fler viktiga bilder till match.

Det var ju Kalix som släckte det sista slutspelshalmstrået förra säsongen, även om matchen avgjordes i Uppsala i stället för uppe i Kalix. Vad har ni för känsla inför årets match?
-Egentligen tycker jag att vi har en ganska bra känsla med oss upp till Kalix. Vi flyger upp på onsdagen och stannar för natten efter match. Bör vara hemma mitt på torsdagen.

Hemsidan tackar # 84 för pratstunden och ber kapten packa in båda poängen i Väggens packning på hemvägen. Kom igen nu Gurt!

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten