Ny huvudtränare i Broberg!

Publicerades den 23 juni 2016 15:26

Broberg Bandy    

Broberg/Söderhamn Bandy IF hälsar Ola Grönberg välkommen som ny huvudtränare i A-laget!

Välkommen till Söderhamn och Broberg Ola!
Berätta lite för oss vem du är och vad du har gjort?

Jag är 57 år och bor i Sandviken där jag jobbar på räddningstjänsten sedan 33 år. Tidigare var jag snickare. Jag har fru, 3 barn och 2 katter.
Jag har alltid idrottat själv, fram till 84-85 spelade jag fotboll och hockey. Kompisarna spelade bandy och jag gick också över till det. I SAIK har jag varit spelare fram tills jag slutade spela -93. Ledare under tiden 94-98, sedan ett uppehåll och började jobba mer på ungdomssidan. 2004 var jag ledare i SAIK´s U17 och U19. Sedan blev det Motala och ledare i deras elitserielag en säsong. Sen vände jag tillbaka till SAIK och så blev det en sväng i Falun Bandy.
Det senaste året har jag varit tillbaka i SAIK och P18 breddlaget. Jag tycker det är viktigt att plocka upp nya unga spelare och låta dem utvecklas – det är väldigt viktigt. Det är med ungdomarna vi bygger!

Mina erfarenheter av Broberg med tränarögon sett är att de hade ett riktigt bra lag med årskullen -88-90:or på den tiden jag var ungdomsledare. Skridskoåkningen har alltid varit fantastisk hos Broberg och det blir spännande att se vad man kan förbättra. Det laget som finns idag gillar en bandy med fart, det syns! Att ha folk i rätt riktning och ta sig till målet på rätt sätt är en viktig uppgift vi kommer jobba med. Jag vill också få ut mer av det kunnande som finns i laget och de andra tränarna och även få ut ännu mer av farten.
De kunskaper laget och ledare har ska fram för att vi ska visa en publikvänlig bandy! Elitserien kommer att bli mycket intressant kommande säsong, det är ett som är säkert!”

Brobergs sportkommitté säger att; ”Vi är jättenöjda med denna rekrytering där vi vet att vi får raka rör och tydlighet, precis vad vi vet passar bra till vintern. Det har varit vår ambition att hitta den typ av ledare som Ola är från första början, och vi är övertygade om att Ola tillsammans med grabbarna i laget kommer att utveckla ett spel som passar Broberg i årets elitserie, av många kallad “den bästa nånsin”!

Tack för pratstunden Ola, och välkommen till Broberg/Söderhamn Bandy IF!

Huvudpartners

Samarbeten