Joakim Jonsson #5 förlänger med Broberg!

Publicerades den 23 mars 2016 17:28

Broberg Bandy    

Joakim Jonsson, spelklar och otroligt motiverad för fortsatt spel i Gurt!

Joakim Jonsson, 30 år, nyexaminerad revisor och nybliven pappa är redo för spel och mer taggad än någonsin inför kommande säsong; ”Det här är första gången på många år som jag kan vara med och köra riktigt ordentligt fullt ut från försäsongen och framåt!”

Joakim, eller ”Lödet” som han kallas i laget, genomgick i fjol en omfattande operation i en höft som han under flera år har haft väldigt ont i; ”Det har legat och gnagt och hämmat och periodvis har det varit riktigt jobbigt eftersom jag fått avstå många matcher och träningar på grund av detta. Jag vill ju spela och träna och det kan jag äntligen göra fullt ut nu.” Den fysiska statusen hos försvararen är bättre än någonsin och han vill för egen del vara en klar spelare i startelvan. Att bidra med så mycket som möjligt för laget är viktigt för Joakim, som poängterar vikten av att det gäller att vara en lagspelare, att man ibland inte får spela på den position man vill utan får byta. Och att man får göra det som är bäst för laget; ”jag är hyfsat stark och spelar tufft och rejält. Passar bäst som back för jag gillar försvarsspel, men jag är flexibel. Ibland slinker det in nåt mål också men det är mest en bonus”, säger han och ler.

Joakim har skakat hand på 2 år till i Brobergs färger och anledningen till att han väljer att fortsätta spela med just Broberg är förutom att det är kul, också för att det är den klubb han känner mest för; ”Broberg är min moderklubb och jag känner mig rotad här. Jag testade spel i Sundsvall i 3 år under universitetstiden omkring 2005-2008. På den tiden var jag junior och jag fick spela nästintill hela tiden i Sundsvall, och det var väldigt nyttigt för mig.” Men det är i Broberg och Söderhamn han känner att han hör hemma.
Som nybliven pappa och med stort ansvar på jobbet kan tiden ibland upplevas som en bristvara. Att ha en förstående fru är en av grundförutsättningarna på hemmaplan för att man ska kunna träna och spela så mycket som man gör och dessutom på elitnivå, och där har Joakim allt stöd han kan få;”det är ett lagspel även hemma och det är ju det jag gillar.”

Att Joakim valde att spela bandy och när han började minns han inte alls, men han vet att det är det bästa som finns rent sportsligt. ”Tjusningen med lagsport, och bandy i synnerhet, är gemenskapen och känslan att vinna med andra i en grupp.” Farten beskriver han som en enorm tjusning som även den har utvecklats vilket gör att spelet går fortare och fortare;”Det gäller att vara på tå, att vara snabb, alltid ha grundfart och att kunna läsa spelet. Med rätt förutsättningar träningsmässigt kan man utvecklas enormt mycket och det ska bli härligt att göra det i ”mitt” lag nu när det snart kommer stå en hall på Hällåsen.”

För lagets del så är ”defensiven en klar styrka” till kommande säsong, tänker Joakim, och menar att det är viktigt att man sätter tydliga mål och jobbar tillsammans mot dem. Han känner sig personligen oerhört motiverad till den begynnande försäsongsträningen och tänker följande om kommande säsong; ”Vi är ett bra lag och målet för oss är självklart och definitivt slutspel. Helt klart.”

Huvudpartners

Samarbeten