Inför Västerås-Broberg med Dennis Wasberg

Publicerades den 12 januari 2016 22:17

David Hansen    

En av säsongens mest tuffa bortamatcher står för dörren. Men för Broberg finns goda erfarenheter från ABB Arena. Broberg vann förra årets möte med 6-3, och ingen har väl glömt segern med 13-3 några år tidigare…? Trots att Västerås är ett av seriens bästa lag, finns alltså stora chanser till seger imorgon! Hemsidan har ringt upp målvakten Dennis Wasberg, som får delge oss lite tankar om det som varit och som komma skall…

Om vi börjar med matchen senast mot Gripen. I första halvlek kontrollerade ni matchen bra!
– Jo, vi spelade säkert och bra. Kanske bland de bättre halvlekarna vi haft under säsongen. Men vi kanske lurar oss själva och blir för trygga?

Ja, för i andra bjuder ni in dem lite onödigt?
– Det var inte samma närvaro i spelet. Vi tog inte de åkningarna vi skulle och satte oss i dumma situationer. Finns flera chanser ändå för oss att avgöra, men när det bara står 4-3 kan ju allt hända. De fick energi av sina mål, men jag tycker ändå vi hade hyfsad koll på matchen.

Vad pratade ni om under Timeout:en?
– Att vi skulle sätta fart och ta tillbaka initiativet.

Nu väntar en match mot Västerås, ett lag som jag skulle vilja kalla för en lagmaskin. Hur ser du på Västerås i år?
– Det är kanske det lag som spelar mest totalbandy för tillfället. De spelar rakt och frejdigt och anfaller med mycket folk. Ett imponerande lag helt enkelt, kanske det bästa laget för tillfället? Jag skulle önska att fler lag tittade på Västerås och tog efter, istället för att backa ur och vårda bollen till överdrift. Västerås har tagit över utvecklingen i svensk bandy och är ett föredöme!

Men de förlorade senast mot Bollnäs. Om du ska förklara varför de förlorar även morgondagens match?
– Vi vann förra säsongen och det brukar passa oss bra att spela mot lag som spelar en öppen bandy. Det är dags att plocka poäng mot topplagen nu. Vi måste vara med i matchen, ha en bra defensiv och vara skärpta framåt.

Viktiga matcher framöver. Hur har resonemanget i laget gått?
– Vi satte oss ner efter Bollnäsmatchen, när vi var missnöjda med vår insats. Vi bestämde oss för att ”Nu börjar vårt slutspel!” och att vi måste ta match för match. Det krävs hårt jobb och lite till…

– Vi måste upp i en högre nivå. Det är främst Vänersborg och Edsbyn som vi jagar nu, efter Vetlandas segrar mot Villa och Hammarby. Det ska vara otrevligt att möta Broberg. Det är slutspelskänsla nu!

Du har säkert fått frågan om delade målvaktssysslan tidigare. Men jag tänkte fråga dig istället vilka Henrik Rehnvalls främsta styrkor som bandymålvakt är!
– Han är explosiv, fysisk och smidig!

Läget i laget inför morgondagen?
– Filip Skoglund är sjuk. Annars är alla tillgängliga.

Huvudpartners

Samarbeten