Inför Gripen-Broberg med Jonas Nygren

Publicerades den 21 november 2015 21:00

David Hansen    

Knappt har Brobergsspelarna hunnit ur duschen efter matchen mot Västerås innan laget sitter på bussen mot Trollhättan och matchen mot Gripen. En lång resa med andra ord, och avfärden skedde redan under lördagseftermiddagen. Hemsidan har nått Jonas Nygren i bussen på väg mot två poäng…

Först några ord om gårdagen mot Västerås, det var ganska nära!
– Jo, det var det väl… Jag tycker vi gör en hyfsad match, men vi får inte till det när vi är tre man mer. Vi hade chansen att både kvittera och ta ledningen, men vi blir för stressade. Vi gjorde helt enkelt inte det vi hade bestämt före…

Vilket betyg får laget hittills?
– Tycker det är klart godkänt. Vi har spelat bra vid förlusterna och har även kunnat vinna i matcher som vi inte spelat fullt så bra, tänker främst på Kalix och Sirius. Men bra match igår mot Västerås, och även mot Vetlanda i seriepremiären. Men vi borde kanske ha någon poäng till, men spelmässigt är det bra.

Gripen härnäst, det var några år sedan de var i Elitserien senast. Ni har inte heller mött dem ännu i år. Hur bra koll har ni på dem?
– Vi har väl pratat lite allmänt, men det blir mer imorgon. Vi har väl inte 100 koll på dem. Men vi åker ner med en bra känsla och ska vinna tycker jag.

Gripen har mindre smickrande noll poäng. Vad talar för att de står kvar på noll poäng även efter morgondagen?
– Vi går in i matchen som ett lag och tar vi uppgiften på allvar ska vi vinna. Det finns inga dåliga lag i serien, så tar vi en massa egna beslut så fungerar det inte.

Läget i laget?
– Det blir samma lag som mot Västerås.

 

Hemsidan tackar för att Jonas tog sig tid och önskar honom och laget stort lycka till imorgon. Tips: Sveriges Radio P4 Väst sänder matchen via Internet.

Huvudpartners

Samarbeten