Äntligen startar vi upp Tjejbandy!

Publicerades den 13 oktober 2015 13:54

Broberg Bandy    

I November har Broberg äntligen glädjen att starta upp tjejbandy!
– Det här är efterlängtat, säger Svenne Olsson, sportansvarig på Broberg. ”Det har varit en dröm som vi jobbat stenhårt för det senaste året. Vi ser det som en självklarhet i vår fortsatta utveckling att vi ska kunna erbjuda tjejer att börja spela bandy och nu är det äntligen möjligt”.
På ledarsidan har Broberg rekryterat tre ungdomsledare som tidigare varit verksamma inom både tjej- & ungdomsbandyn i många år; Lotta Persson, Hasse Jonsson & Sofie Jonsson.
– Meningen är att vi börjar med att bjuda in tjejer i alla åldrar till särskilda träningar, säger Svenne, sedan ser vi hur det utvecklas därifrån. ”Förhoppningen är att vi ska få ihop ett, och så småningom flera lag, men vi börjar såhär. Det viktiga är att vi nu äntligen har ledare som har dels erfarenhet men också viljan och engagemanget att jobba med detta.”

Just nu så håller isen på att spolas på Hällåsen så ett datum är inte satt för när träningarna ska börja men det kommer bli en dag i veckan som är avsatt just för tjejbandyn. För att delta på Tjejbandyn behöver man vara minst 7 år gammal, och alla åldrar uppåt är välkomna. För de som är yngre erbjuds bandyträning genom Skridskokul under säsongen.

Mer information kommer att finnas här på hemsidan och på Facebook när det börjar dra ihop sig.

 

Huvudpartners

Samarbeten