Inför Svenska Cupen med Fredrik Rexin

Publicerades den 23 september 2015 09:06

Hans Ivarsson    

 

Hemsidan får en pratstund med Fredrik inför helgens cupspel i Lidköping. Broberg tar sig an Edsbyn fredag kl 16, fortsätter mot VSK kl 22 och avslutar gruppspelet mot Vänersborg på lördag kl 13.

 Inför Champions cup skulle ni prioritera ett modifierat försvarsspel och pratade om viktiga ytor i uppspelsfasen. Är det samma fokusområden som gäller kommande helg?

-Ja, till viss del. Inför Champions cup hade vi teoretiska snack om hur vi ville göra. I och med cupen har vi nu mer konkreta uppgifter som vi behöver utveckla vidare, som i samband med vissa uppåkningar osv.

 Har du alla spelare pigga och krya inför cupen? Stefan fortsätter sin rehab, utgår vi från.

-Läget är riktigt bra, så alla är tillgängliga förutom Stefan. Det är flera som kommit tillbaka efter förkylningar mm. Vi har en tung träningsvecka i benen, men nu ska det förhoppningsvis lossna framåt helgen.

 Broberg inleder mot Edsbyn, samma motstånd som avslutade föregående cupspel. Betyder segern med 5-1 i den uppgörelsen att ni känner ett litet favorittryck inför fredagsmatchen?

 -Visst har vi stärkt självförtroendet genom den fina avslutningen av Champions           cup. Första 45 mot Edsbyn spelade vi riktigt bra. Sen har vi naturligtvis all respekt för motståndet.

 Senare på fredagsaftonen får Broberg möta Västerås. VSK har inlett försäsongen som det anstår ett mästarlag, utan någon förlust i protokollet så här långt. Hur ser Fredrik på den uppgiften?

 -VSK blir det svåraste svenska motståndet vi stött på i år. Laget får väl hållas som favoriter i cupen, utmanade av Villa. Dom har kvar i stort sett hela truppen och naturligtvis en fördel i förhållande till oss av att träna i hall. Det blir en inspirerande uppgift för oss.

 På lördagen väntar ett Vänersborg som också inlett försäsongen på ett övertygande sätt, kryddat med seger i den egna Vänercupen. Vilken bild har tränare Rexin av IFK?     

 -Vänersborg har en del gemensamt med oss, tycker jag. Dom har spelare med fart, passningsskickliga halvor och naturligtvis ett starkt skytte. Det känns som tränare Karlsson har fått ihop deras spel de senaste två säsongerna. Sen brukar ju Vänersborg spela bra i 2 gånger 30.

 Broberg möter tre lag som tränat och träningsspelat inomhus i egen hall. Hur stor fördel bedömer Fredrik att lagen med väggar och tak har, så här i inledningen av säsongen?

 -Det finns absolut delar av spelet där dom har haft rejäl fördel av att kunna träna på storis. Vi får i stället fokusera på de delar i spelet som kan utvecklas på rink, som intensitet, närkamper och det korta spelet.

 Hemsidan tackar Fredrik för en givande pratstund och önskar laget ett stort lycka till i Lidköping under cupen!

 

Stefan Blomquist

 

Huvudpartners

Samarbeten