Inför Champions Cup med Fredrik Rexin

Publicerades den 8 september 2015 21:12

Hans Ivarsson    

Broberg beger sig till Edsbyn för Champions Cup till helgen. Laget matchar Dynamo Moskva torsdag kl 14, fortsätter mot Bollnäs fredag kl 17 och därefter Sibselmash lördag kl 13.30. Placeringsmatcher på söndag.

I fjol genomförde laget en riktigt bra cup och förlorade match om tredjepris mot Zorkij efter soppatorsk i slutet av den matchen. Vi lyssnar vad tränare Fredrik Rexin har för tankar inför uppgiften.

Först, hur ser dagsnoteringen ut på skadefronten?

-Bara bra, faktiskt. Stefan Larsson kör ju fortfarande rehab, men både Robin och Filip som gick ut senast ska kunna spela i cupen.

Det är väldigt tidigt på försäsongen. Vilka frågor ställer du laget och vilka svar vill du helst ha?

-Vi jobbar nu på att prioritera ytor, både defensivt och offensivt. Vi vill komma upp i vissa ytor offensivt när vi bygger spel och vi vill kontrollera vissa ytor defensivt. Vi håller på att ställa om lite i defensiven och det behöver vi fokusera på.

Broberg inleder mot tuffast tänkbara motstånd i form av Dynamo Moskva. Vad vill du se från gultröjorna i den matchen?

-Vi ska våga utmana och ta för oss. Inte stirra på namnen i deras laguppställning. Vara respektlösa och vilja vinna. Det är prestation och resultat som räknas i slutänden.

Finns något särskilt du tar med dig från träningsmatchen mot Bollnäs till fredagens returmöte?

-Vi har naturligtvis pratat igenom hur Bgif uppträder, men vill naturligtvis inte anpassa vårt spel alltför mycket efter motståndet redan nu. Vi kan dock träna på en del detaljer som vi har nytta av längre fram på säsongen.

Beskriv med några korta ord hur du upplevt de första veckorna som tränare för Broberg/Söderhamn Bandy?

-Klart över förväntan! Alla lyssnar och grabbarna är på några nivåer högre upp än under mitt tidigare uppdrag. Det är lättare att nå ut med tankar och idéer. Allt är väldigt kul och det känns fortfarande som smekmånad. En bra känsla.

Hemsidan tackar Fredrik Rexin för en trevlig pratstund och skickar med ett par rejäla lyckönskningar till cupen.
Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten