Finsk VM-spelare till Broberg!

Publicerades den 5 juni 2015 12:59

Broberg Bandy    

Finske landslagsmannen Eetu Peuhkuri, 24 år, har skrivit på för Broberg/Söderhamn!

Han beskriver sig som skridskosnabb med ett starkt passningsspel, något som Svenne Olsson bekräftar; ”det stämmer mycket väl med min bild av Eetu. Han jobbar alltid hårt för laget och ser laget före jaget, vilket jag tycker är en viktig egenskap. Jag tror att han har stor potential att växa in i Elitseriebandyn i Sverige”.
Eetu känner sig mycket förväntansfull över att komma till Broberg för att spela på kontrakt i ett år. Han har koll på laget som det ser ut idag och han vet att han verkligen vill vara en del av det. På frågan hur han ser på sin roll i Broberg svarar Eetu att han kommer göra allt för att visa att han är en bra spelare och att han platsar i Elitserien. Han spelar mittfältare/halv idag i Veiterä i Villmansstrand i sydöstra Finland där han har varit de senaste 9 åren.
”Eetu var en av tre spelare som var här i Söderhamn och provtränade för oss i oktober 2014 och jag har hållit ögonen på honom sedan dess”, säger Svenne, ”bland annat när han spelade i VM i Chabarovsk 2015”.
Om det i Broberg blir center, mitt eller höger har för honom ingen betydelse; ”jag kommer kämpa för att få en position och för att få behålla den”.
Eetu Peuhkuri

Foto by Kari Nuolinko

Broberg/Söderhamn Bandy och hemsidan hälsa Eetu välkommen
och stänger därmed värvningsfönstret för säsongen.

Huvudpartners

Samarbeten