Martin Söderberg fortsätter i Broberg

Publicerades den 24 mars 2015 09:59

David Hansen    

En prioriterad namnteckning har tecknats på kontraktet med Brobergsloggan i ena hörnet… Det är oerhört glädjande att förra årets store målskytt Martin Söderberg valt att fortsätta sin bandykarriär i Broberg. Det nya kontraktet löper på två år.
– Det känns bra för oss att Martin fortsätter tro på föreningen Broberg samt att han och sambo Amanda väljer att stanna kvar och bo i Söderhamn, säger sportchefen Svenne Olsson.

Martin Söderberg själv är också inne på samma linje.
– Till en början efter säsongen var tankarna att jag ville spela inomhus. Men både jag och Amanda trivs väldigt bra i Söderhamn och känner tryggheten här. Jag vill inte flytta. Jag trivs också riktigt bra i laget, säger Martin Söderberg och fortsätter:
– Det är också mycket positivt runt Broberg just nu. Jag känner till Brobergs ekonomiska situation, så därför känns det bra med den nystart som kommit. Nye ordföranden Nisse Stefansson verkar bra, berömmer Martin.

Efter säsongen kändes det ”surt” medger Martin. Även om det var ”surare” förra året när laget var nära att slå ut Sandviken, i år var det som bekant inte lika nära. Men han är sugen på mer än att nå kvartsfinalen.
– Jag vill komma så långt jag kan. Landslaget är givetvis ett mål för mig personligen och självklart vill jag spela de större matcherna såsom semifinal och final. Och att få göra det med Broberg, den klubb jag utvecklats mest i, vore en dröm.

Söderberg kom till Broberg inför säsongen 2013/2014 och har imponerat på Hällåsens åskådare och snabbt blivit en publikfavorit. Även om han själv tycker att första säsongen var trögstartad.
– Jo, det gick trögt i början. Men jag kom in mer och mer, men är inte nöjd med min första säsong här. Den senaste säsongen blev klart bättre, men jag vill vara i topp 3 i skytteligan. I alla fall så är detta mina två roligaste säsonger i karriären.

Tills att isen åter ligger blank på Hällåsen väntar som vanligt hård barmarksträning tillsammans med Göran Härdin.
– Jag är glad att Göran fortsätter, och det var något jag vägde in innan jag skrev på. Jag tycker att det har fungerat bra tidigare med honom, avslutar Martin som säger att han mellan barmarkspassen kommer att dra någon storlax i Ljusne…

Även Svenne Olsson är glad en dag som denna.
– Detta var självklart en prioriterad signatur för Broberg som klubb, med en ung kille under fortsatt utveckling och vi är nöjda att Martin har tagit och fortfarande tar sin utveckling fortsättningsvis i Broberg.

Huvudpartners

Samarbeten