Inför Vetlanda-Broberg med Erik Jonsson

Publicerades den 5 februari 2015 22:53

Hans Ivarsson    

 

Hemsidan pratar med högerhalv Erik Jonsson inför lördagens resa till Vetlanda.

 –Ett STORT GRATTIS till segern, slutspelsplatsen och det fina spelet mot Villa! Erik bidrog starkt till allt detta genom att göra ett-noll och assistera till de två följande Brobergsmålen. Berätta:

-Vid 1-0 får jag en perfekt passning, avancerar efter kanten och sätter den i bortre. Det är väl den typen av mål jag gör emellanåt… Andra är ett lyft in mot Söderberg som sopar in en volley från snäv vinkel. Suveränt avslut på en sisådär framspelning… Vårt tredje är ännu en uppåkning efter kanten och ett inspel snett inåt bakåt till Öhrlund. Det är egentligen en variant vi övat in.

 Erik har spelat som högerhalv sedan Tillberga borta. Vågar du ta för dig mer i positionen och bidrar mer till det offensiva spelet nu efter några matcher?  

-Njae, det är något vi pratade om redan från match ett, att jag skall komma upp i banan när tillfälle erbjuds. Jag har dessutom spelat högerhalv under större delen av juniortiden, så det är absolut ingen ovan position för mig.

 Broberg spelade med mer fart och större beslutsamhet mot Villa än i de senaste matcherna. Var det något ni snackat om inför match?

-Vi tog ett rejält snack inför matchen och hade en bra känsla i laget. Villa är ju också ett lag som alltid bjuder upp till dans och vill spela bandy, så matchbilden varierar ju beroende på motstånd. Sedan gör vi en klart bättre match jämfört med några av de senaste….

 Det blev lite grinigt under matchen. Är det något Erik tycker att laget hanterar på ett bra sätt?   

-Absolut. Vi har inget emot att det smäller lite i närkamperna. Det är rätt naturligt när vi nu närmar oss ett slutspel.

 Nu väntar en långtripp till Småland och Vetlanda i helgen. I mötet på Hällåsen senast slutade kampen med delad pott (3-3). Hur ser Erik på den kommande uppgiften?

 -Vi är ju klara för slutspel och kan spela helt utan press för att fortsätta utveckla vårt spel inför kvartsfinal och slutspel. Vetlanda vill säkert försöka undvika kvalspel och kommer att agera utifrån den målsättningen.

 Målvakt Wasberg och mittfältsgeneral Dammbro var åter spelklara efter skadekänningar senast. Är dom fortsatt pigga och matchdugliga?

-Efter vad jag vet kändes matchen bra för dom båda. Vi får väl se vid morgondagens träning.

 Hemsidan tackar Erik för samtalet och hoppas att bössan är omladdad och krutet fortsatt torrt även på lördag. Kom igen Gurt!

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten