Inför Broberg-Villa med Stefan Larsson

Publicerades den 2 februari 2015 21:29

Hans Ivarsson    

 

 

Hemsidan träffar mittfältare Stefan Larsson inför onsdagens hemmamatch mot Villa.

 Vad av värde tar Broberg med sig från förlustmatchen mot Bollnäs i fredags?

 -I första halvlek spelade vi bra bandy. Vi ägde en hel del boll, hade en bra defensiv och hade bra koll. Däremot skapade vi för lite chanser. Sen räcker vi inte riktigt till i andra, utan vi måste spela som i första hela 90 minuter för att vinna matcher.

 

Broberg har tagit en hel del poäng mot övriga topplag så här långt, men bara på bortais: Vänersborg, Edsbyn, VSK och Bajen. Har Stefan någon bra förklaring?  

 -Näe, det är en bra fråga…. Vi vill visa mycket på Hällåsen och då kanske vi kommer lite fel in i det. Många av poängen är dessutom inspelade mot lag med hall och därmed perfekta isförhållanden och det passar vårt spel riktigt bra.

 Nu väntar ett nyuppvaknat Villa på onsdag. Ska vi förvänta oss ytterligare en tillknäppt historia, eller tror Stefan på lite öppnare spjäll på onsdag?

-Villa brukar ju vilja spela offensivt och vi vill naturligtvis sätta lite press på deras defensiv. Vi måste spela med fart och skapa bättre lägen för våra forwards.

 David Karlsson har en obehaglig vana att förstöra bandykvällen för oss Brobergsfans. Har dr Larsson något hemligt recept för att neutralisera Davva-syndromet?   

-Nej, dessvärre inte. Det är riktigt svårt att plocka bort en så bra straffområdesspelare. Han kan vara totalt osynlig långa stunder men dyker upp precis rätt vid returer och lösa bollar i straffområdet.  

 Vad är det enskilt viktigaste i spelet som måste fungera bra om Broberg ska rå på Villa, enligt Stefan?

-Vi kan i vilket fall inte köra individuellt och tappa boll i fel lägen. Då blir det en tuff bandyafton med många omställningar emot oss. Dessutom måste vi skapa bra tryck på deras defensiva spelare genom att många är delaktiga i vårt spel och att vi sätter bra bollar mot våra forwards.

Hemsidan tackar Stefan Larsson för samtalet och hoppas att hemmaspelet lossnar ordentligt mot Villa. Kom igen Gurt!

 

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten