Inför Västerås-Broberg med Magnus Fryklund

Publicerades den 10 januari 2015 12:50

Hans Ivarsson    

Hemsidan träffar kapten Magnus Fryklund inför söndagens tuffa bortamatch mot Västerås.

Väldigt tillknäppt spel i förlustmatchen mot Vänersborg senast, eller såg matchbilden annorlunda ut från backlinjen?

-Nej, det var en väldigt chansfattig match, både i första och andra halvan. Vi var nog väl försiktiga och började spela lyrspel väl tidigt i snöfallet under andra halvlek. Isen blev knottrig, men vi hade nog kunnat spela efter isen ett tag….

Hur ser då kaptenen på det defensiva spelet. Broberg har ”kapitulerat” vid fem tillfällen under de tre senaste matcherna. Klart bättre än snittet under säsongen så här långt (3,9) Är kaptenen nöjd?

-Visst! Defensiven har suttit bättre under några matcher på slutet. Vi släpper inte till lika många ”halvchanser” längre.

På söndag väntar en tuff bortabatalj mot ett VSK i hysterisk form. Bortavinster mot SAIK och senast Bajen. Laget vann även föregående möte på Hällåsen med 9-3. Vad måste Broberg göra bättre på söndag?

-Först och främst måste vi vara påkopplade redan från avslag. Sist hade vi väl 0-4 efter drygt 10 minuter och det går ju inte…. VSk är ju tunga att möta eftersom dom har många spelare som deltar i det offensiva spelet. Samtidigt går det ju inte att lägga all energi i det defensiva spelet, utan vi måste även kunna hota med vårt offensiva spel.

Så även om det bara är två säsonger sedan så vågar kaptenen inte rekommendera en tusing på slutresultatet 3-13?

-Njae….Inga garantier i alla fall….

Hemsidan tackar Magnus Fryklund för samtalet och önskar laget en lyckad söndag.

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten