Inför SAIK-Broberg med Jonas Nygren

Publicerades den 26 januari 2015 22:27

Hans Ivarsson    

Hemsidan träffar Jonas Nygren inför återstarten av elitserien mot SAIK i Göransson Arena.

Först ett STORT GRATTIS till spelet, vinsterna, poängen och målorgien mot Tillberga och Kungälv förra helgen! Någon särskild anledning till att det gick så bra?

-Främst att vi spelade vårt spel i 90+90 minuter, Vi hade bra fart på bollen, stor delaktighet och trummade bara på med vårt spel matcherna ut. Tidigare har vi ibland nöjt oss när vi kommit i överläge, men inte nu.

Broberg ställde upp lite annorlunda med Erik Jonsson på högerhalven och du som mittfältare. Vad betydde det för spelet och balansen i laget?

-För min egen del var det lite ovant i positionerna allra först, men vi kom snabbt in i det. Det blir lite annorlunda att spela högre upp i banan. Man deltar i princip lika mycket i det defensiva spelet, men får ofta bollen i lite mer offensiva lägen. Så det gick bara bra.

Hur har laget använt speluppehållet sedan förra helgen?

-Först vilade vi ut efter det täta matchandet och myckna resandet. Sedan har vi tränat på riktigt bra och avslutar nu med träning måndag och tisdag.

SAIK har ju laddat lite annorlunda med Kinatripp och uppvisningsmatch mot ryska Bajkal Energy, för att introducera bandy i det stora landet. Tror Jonas att den uppladdningen ger eller tar energi från SAIK inför mötet på onsdag?

-Det beror nog alldeles på hur dom ”väljer” att ta det. Vi måste ändå utgå från våra förutsättningar och fokusera på vårt eget spel.

Vad tror Jonas om matchen?

-SAIK vill väl som vanligt äga mycket boll och dominera med sitt passningsspel. Vi måste vara på tårna och fullfölja våra intentioner. Tro på vårt eget spel, helt enkelt.

Är alla pigga och krya?

-Så vitt jag vet i alla fall.

Hemsidan tackar Jonas Nygren för samtalet och önskar laget fortsatt lycka även i den tredje raka bortamatchen.

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten