Inför Kalix-Broberg med Robin Redin

Publicerades den 1 januari 2015 19:51

David Hansen    

För många är nyårsdagen en dag för vila efter gårdagens festligheter. Men inte för Brobergs elitlag. De inledde nämligen idag sin långa resa till Kalix och jakten på två nya poäng i den jämna serien. Hemsidan nådde Robin Redin, när han satt på bussen norrut…

Om vi börjar med några ord om Sirius dagen före nyårsafton?
– En jämn första halvlek, men där vi har mycket boll. Vi gör en bra första halvlek, men får bättre flyt i den andra halvleken. Överlag är vi nöjda med matchen.

Känslan i laget?
– Var två sköna poäng mot Sirius och vi går för två viktiga poäng imorgon också. Det är slutspelsjakt och varje poäng är viktig.

Hur långt tror du Kalix är med och hotar om en slutspelsplats?
– Kalix är bra och tar många poäng hemma, men jag tror inte de räcker till i slutändan.

Hur har ni laddat för Kalix-matchen?
– Vi fick ledigt på nyårsafton. Idag (nyårsdagen) tränade vi, sen åkte vi. Vi åker till Umeå idag för övernattning, sen åker vi sista biten imorgon. Blir nog en promenad imorgon med Göran Härdin.

Vad har du att säga om Kalix?
– Jag var inte med mot dem på hemmaplan och vi har inte pratat igenom matchen ännu. Men Kalix är bra defensivt och verkar ha fått en större trygghet genom Englund (som återvände från Hammarby till Kalix inför denna säsong, red.anm).

Din egen säsong hittills?
– Jag har väl kommit in mer och mer… Är inte hundra ännu, men det blir bättre.

Bytet av tröjnummer från 2 till 23?
– Jag ville byta nummer bara. Och det var brorsan som valde 23. Vet inte riktigt varför, kanske det har något att göra med att David Beckham hade nr 23 i Real Madrid…?

Avslutningsvis, hur kommer det sig att du fått uppdraget att meddela till den som ska slå in hörnan?
– Haha, vet inte riktigt. Men vi har ju gjort lite hörnmål nu också (skratt). Nej, det har väl mest att göra med att jag ska jobba hemåt och inte står som skytt.

Huvudpartners

Samarbeten