Inför hälsingederbyt Broberg-Edsbyn med Adam Wijk

Publicerades den 13 januari 2015 20:12

Hans Ivarsson    

Hemsidan träffar halven Adam Wijk inför onsdagens hälsingederby mot Byn på Hällåsen.

Stort grattis till den härliga segern i Västerås. Du var delaktig i flera av målen, så beskriv dem gärna:

-1-0 fixade Jonas E med en genomåkning. 1-2 kom efter ett lyft från mig och Stefan åkte sig ren. 1-3 passade jag till Jonas på egen planhalva. Han drog halva VSK och pangade in bollen från snäv vinkel. 3-4 Flippade jag ett frislag över muren till en felvänd Martin som smällde in den. Minuten efter får Martin åter tag på bollen och gör 3-5. Strax efteråt är det Robbans tur att lura VSK:are och blir neddragen. Martin trycker upp straffen i nättaket. Bergwall lackar ur, kastar en boll på Martin och belönas med en tia….

Målen i all ära, men det måste ändå vara en prickfri defensiv som lägger grunden till poängen. Ni kan inte ha spelat med ojusta medel, iaf ingen gulsvart på botbänken?

-Vi har egentligen ganska få utvisningsminuter sett över hela säsongen. Tidigare matcher kanske vi varit lite för långt ifrån i defensiven, men dom sista matcherna har vi hittat våra positioner, sätter tryck och kommer nära-utan att vara ojusta.

VSK har 12 hörnor men kommer inte närmare än en ribbträff. Fungerar ”ruset” bra?

-Ja, vi har riktigt bra rus under hela matchen och kommer riktigt tätt på deras skyttar..

På onsdag väntar Byn och ytterligare två viktiga poäng att fightas om. Hinner ni sudda ut det breda flinet och tända om?

-Absolut. Vi har ”startat om” efter några halvknackiga matcher. Vi har bättre fart på bollen och får med fler delaktiga i vårt offensiva spel, så vi ser verkligen fram emot att spela derby på Hällåsen.

Edsbyn rullade ju ut Bajen med hela 10-3 senast, efter fyra mål av Simon Jansson och två hörnmål av Jonas Edling efter inspel av broder Joel. Tar ni med er hörnruset hem från arenan i Västerås?

-Visst. Sedan hoppas jag vi kan fortsätta spela med högt bolltempo. Det vill ju även Byn göra, så det finns förutsättningar för en fartfylld match. När tillfälle ges ska vi också ställa om med bra fart.

Hemsidan tackar Adam Wijk för samtalet och instämmer i förhoppningen om en riktigt fartfylld bandyfest i derbyt mot Edsbyn

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten