Inför hälsingederbyt Broberg-Bollnäs med Simon Blomkvist

Publicerades den 29 januari 2015 19:44

Hans Ivarsson    

Hemsidan träffar mittfältare Simon Blomkvist inför fredagens derby mot Bollnäs.

 Tydlig torsk mot SAIK igår. Var det ändå något som fungerade hyfsat, enligt Simon?

-I första halvlek ägde vi en hel del boll, skapade en del offensivt och fick i alla fall ett antal hörnor. Andra halvan föll vi ur matchplanen och SAIK fick det klart lättare. Men SAIK var bra igår….

 Mycket talar för ett Hälssingederby med två taggade och revanschsugna lag i morgon kväll. Känns det bra att direkt kunna fokusera på en ny uppgift?  

-Absolut! Det är bara bra att det är tätt mellan matcherna. Vi har lagt gårdagen bakom oss och blickar framåt i stället.

 Broberg har ju revansch att utkräva mot Bollnäs, efter en jämn tillställning –men uddamålsförlust i premiärmatchen på Sävstaås. Vilka nycklar måste finnas i knippan för att det ska bli revansch?

-Först och främst måste vi hitta tillbaka till det spel vi byggt under säsongen och som fungerade riktigt bra i matcherna före uppehållet. Vi ska äga matchen!

 Simon har nu spelat större delen av sin debutsäsong i Broberg. Vad har fungerat bättre än du förväntade dig?   

-Gänget är värt allt. Det har gått fantastiskt bra att komma in i gänget och vi spelar dessutom en jätterolig bandy. Det här är ju min första seniorsäsong och jag har fått lära mig väldigt mycket.

 Du har ju dessutom fått spela på lite olika positioner i laget. Vad gillar du bäst?

-Jag har ju spelat mest mittfält, så där känner jag mig mest hemma, men jag spelar gärna back om ledningen tycker att jag gör ett bra jobb där..

 Har något fungerat mindre bra än du tänkt dig?

-Nej, egentligen inget jag kan komma på som gått riktigt tungt. Laget trivs bra ihop, så allt brukar lösa sig….

 Något mer?

-Jag hoppas naturligtvis på riktigt bra publik på derbyt i morgon!

 Hemsidan tackar Simon Blomkvist för samtalet och önskar lycka till i derbyt. Nu styr vi skutan mot seger, för Hälsingland ÄR vårt!

 

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten