Inför Broberg-Sirius med Robert Dammbro

Publicerades den 29 december 2014 20:25

Hans Ivarsson    

Hemsidan träffar den defensivoffensive mittfältaren Robert Dammbro inför tisdagens match mot IK Sirius på Hällåsen.

Vi börjar naturligtvis med annandagsderbyt mot LBK på Hällåsen. Skönt med revansch efter poängtappet på IP?

-Så är det. Egentligen spelar vi samma bandymatch här som vi gjorde uppe i Ljusdal senast. Skillnaden är att vi nu gör två snabba mål. Vi höll ihop spelet bra till 70-75 minuter, sedan släpper vi in dom lite i matchen när vi borde ha stängt den. Lite onödigt….

Elitserien har nu vänt och vi vill höra Robbans syn på vad som fungerat bra så här långt och vad som kan göras bättre?

-Det är lite blandat så här långt. Vi jobbar på att förbättra både defensiv och offensiv i spelet. Vi kom igång rätt bra, men sen tappade vi det defensiva spelet under några matcher och nu är vi på väg att sätta den bra igen.

År Det var väl först nu mot LBKets sista kamp står mot blåsvarta Sirius. Ett lag som hittills spelat ihop 7 av 9 poäng på bortais, bland annat genom en övertygande bortavinst mot Vetlanda. Vilka styrkor tycker Robban att Sirius modellår 14/15 besitter?

-Det blir absolut en tuff match. Sirius är ett främst ett kollektiv med bra passningsspel och en bra defensiv. Ett bra lag, lite som oss, helt enkelt.

Vilka spelare kliver fram och tar ansvar för att laget har rätt inställning på tändningen inför matchen?

-Vi är ett homogent lag där alla tar sitt ansvar. Vi spelar i princip bara jämna matcher. Det var väl först nu senast mot LBK som vi själva kunde springa ifrån lite målmässigt.

På annandagen fanns alla spelare tillgängliga för spel. Är läget lika gynnsamt inför denna match?

-Ja, vad jag vet är alla spelare friska och krya och tända….

Hemsidan tackar för pratstunden med Robban Dammbro och ser fram emot ett heltänt Broberg laddat med krut, på Hällåsen tisdag kväll. Nu styr vi skutan mot seger!

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten