Inför LBK-Broberg med Jonas Engström

Publicerades den 27 november 2014 23:14

Hans Ivarsson    

Hemsidan ringer upp anfallare Jonas Engström inför lördagens match mot LBK på klassiska IP.

Jonas ordnade både ett mål och en straff mot Kungälv i onsdags. Skönt att kunna bidra till två nya Brobergspoäng?

-.Ja, absolut. Jag är framför allt nöjd med första halvan.

Efter ditt ledningsmål och Martins rungande stolpträff på straffen så kommer Kungälv plötsligt in i matchen; kvitterar, tar ledningen och är väldigt nära att måla på ytterligare ett friläge. Allt inom några få minuter. Vad hände egentligen?

-Svårt att sätta fingret på. Jag tror dom började lyfta en hel del och bollen studsade helt enkelt deras väg under några minuter. Skönt att vi kunde sätta ett till innan paus. Annars tycker jag att vi kontrollerade händelserna under större delen av matchen. Visst, det hackade lite i spelet emellanåt och vi kan sätta lite bättre fart på bollen, men det är som sagt alltid poängen som räknas.

Broberg parkerar för tillfället på en tredjeplats i serietabellen. Vilka är de viktigaste orsakerna till poängen och den hedrande placeringen?

-Det viktigaste är nog att vi alla jobbar för varandra, att alla vet sin roll och att vi gör varandra bra.

Dags för säsongens tredje hälsingederby på lördag. Alla på bortais. LBK har spelat några riktigt bra hemmamatcher på slutet. Man tappade matchen mot Villa under sista kvarten och torskade surt på plustid mot Vänersborg dessförinnan. Hur ska Broberg möta den revanschlusta som måste frodas under hjälmarna i LBK just nu?

-LBK känns klart bättre i år än förra säsongen, särskilt på hemmaplan. Ifjol gjorde vi riktigt bra matcher mot dom, men det kommer absolut att krävas mer av oss i år. Vi får lägga energi på att bryta ner dom ju längre in i matchen vi kommer.

Jonas har av naturliga skäl hyfsad koll på helgens motstånd. Vad ska vi särskilt se upp med i mötet med LBK?

-Dom har naturligtvis några nyckelspelare som vill styra deras spel och dom har många gubbar som jobbar hem i defensiven. Vi får anpassa oss lite och samtidigt ha många som är delaktiga i vårt spel. Det ska bli kul att spela derby igen och jag hoppas på många gulsvarta supporters på läktarplats.

Hemsidan tackar Jonas Engström för visdomsorden och ser fram emot ett hett hälsingederby på lördag eftermiddag.

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten