Inför Broberg-Västerås med Martin Söderberg

Publicerades den 13 november 2014 20:07

Hans Ivarsson    

Hemsidan haffar anfallare Martin Söderberg på telefon direkt efter hemkomst och lättare träningspass på Hällåsen.

Var det muntra miner och en skön hemresa från Vänersborg idag?

-Absolut, bara positivt i bussen och i gruppen. Vi stoppade för sömn i Laxå och har haft lite ”mysträning” på eftermiddagen idag.

Martin bidrag starkt till vinsten mot Vänersborg med fyra fullträffar. Har du lyckats med något liknande tidigare i karriären?

– Oj! Ingen aning faktiskt. Här måste jag nog säga pass…. Vi gör en bra match. Vi får en del bra lägen och är effektiva i straffområdet. Mina mål tillkommer på olika sätt, en tennisträff på Stefans inlägg och en lite sämre straff som ändå sitter mellan benen på målvakten osv. Så det är både tur och skicklighet….Vi hade några lägen till att göra mål, så det känns bara bra att vi skapar offensivt, trots att vi prioriterar vårt defensiva spel.

Poängen är inkasserade och insatta i tabellen, så nu blickar vi framåt. Det är dags att ta sig an ett av fjolårets finallag, VSK. Ser Martin några bekymmer att ladda om efter Vänersborgsutflykten?

– Det känns bara bra. Vi pratade färdigt om Vänersborgsmatchen redan i omklädningsrummet igår. Idag ligger fokus på nästa match och den har vi diskuterat i samband med dagens träningspass.

Mötet i fjol på Hällåsen slutade 2-2 och jämna matcher tycks vara ofrånkomligt när VSK besöker Söderhamn. Vad tror Martin om fredagens drabbning?

-.Det blir nog samma lika…. Vi måste göra en jätteprestation för att rå på VSK.

Dom bygger sitt spel på väldigt många gubbar, så vi kan inte rikta in oss på någon enskild utan måste koncentrera oss främst på vårt eget spel. Vi måste följa den uppställda planen, helt enkelt. Vi spelar ju hemma på Hällåsen och det ska dom märka!

Hemsidan tackar Martin för både pratstund och målproduktion. Kom till Hällåsen fredag kl 19 för att se en både jämn och spännande bandykamp mellan Gulsvart och Grönvitt!

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten