Delad pott i Champions Cup

Publicerades den 12 september 2014 09:27

Hans Ivarsson    

Broberg spelade sin första cup -match för säsongen. Laget spelade hem en poäng mot ryska Sibselmash efter 4-4 och gick därefter segrande ur den påföljande straffläggningen med 3-1.

Målburen vaktades av Henrik Rehnvall. Utöver Redin saknades även Robban Dammbro. Även om Broberg inledde matchen bra, hamnade laget i underläge med 0-1 efter kontring på långt utkast av Herajärvi. Brobergs kvittering stod Vadim Arkhipkin för. Vadim höll sig framme på en retur och kunde utjämna till 1-1 efter dryga 20. De röda tog åter ledningen efter en fullträff på hörna. Underläge 1-2 i halvtidsvilan, men en bra första halva av ett Broberg som skapade ett flertal heta lägen.

I andra halvlek  visar Broberg att hörnskyttet fungerar. Jesper Öhrlund sätter 2-2 på en vänsterhörna. De röda återtar ledningen via straffslag, då libero Moisala tvingas agera ojuste efter schabbel i försvaret. Broberg kvitterar återigen på hörna. Det är Nygren som står för fullträffen. Efter 70 minuter tar Broberg äntligen ledningen i matchen. Riktigt snyggt dessutom när Jonas Engström får tennisträff på en lyra från Rolf Larsson. Sista kvarten går tungt för Broberg och kvitteringsbollen hamnar i nätmaskorna efter ännu en bjudning på egen planhalva. På stopptid trillar ytterligare ett baklängesmål in, men Broberg räddas av en offsideavblåsning denna gång.

Fem straffar får sedan avgöra inbördes placering mellan lagen om de hamnar på samma slutpoäng i cupen. Broberg går segrande ur den striden med 3-1. Straffarna inprickade av Jonas Nygren, Stefan Larsson och Martin Söderberg.

Sammantaget en bra match av Broberg, även om orken och koncentrationen tryter sista kvarten. Dessutom en fullt logisk händelseutveckling med tanke på att laget endast har en träningsmatch och två ispass på fullstor bana i benen före cupen. Laget håller ihop defensiven, ställer om och kommer till bra målchanser. Henrik Rehnvall gör en riktigt bra insats och kniper nästan straffen som leder till 2-3.

 

Stefan Blomquist

 

 

 

Huvudpartners

Samarbeten