Rolf Larsson fortsätter i Broberg

Publicerades den 18 mars 2014 16:18

David Hansen    

En mycket viktig pusselbit har fallit på plats. Det är den finländske landslagsmannen Rolf Larsson som har bestämt sig för att fortsätta ytterligare en säsong i Broberg. Rolfs senaste säsong var kantad av motgångar i form av en knäskada, så räkna med en mycket revanschsugen Larsson kommande säsong. Rolf befinner sig nu i Helsingfors, men flyttar tillbaka till Söderhamn i augusti.

Ja Rolf, om vi blickar tillbaka på den senaste säsongen?
– Det är blandade känslor. Jag var skadad halva säsongen, men grabbarna gjorde det riktigt bra. Speciell mot Sandviken i kvartsfinalerna.

Hur ser din skada ut?
– Jag har en bristning i ledbandet och borde väl egentligen inte ha spelat alls i slutspelet. Jag var på magnetröntgen förra veckan, och de konstaterade att det var samma skada jag slog upp i matchen mot Kalix. Man kan inte spela med ”ett och ett halvt” knä, så man kan ju säga att min säsong tog slut i december.

Hur går rehabiliteringen och när är du tillbaka i full träning?
– Jag kommer köra rehab en månad nu, sen kan jag nog börja träna för fullt i maj.

Lägger du upp träningen på egen hand borta i Finland?
– Jag kommer att träna både individuellt och med Helsingfors. Men självklart kommer jag ha kontakt med Göran Härdin och Ola Melin, så jag har koll på hur Broberg tränar.

Hur ser du på kommande säsong?
– Det är en stor revanschlust. Jag ska tillbaka på samma nivå jag var innan skadan, eller högre. Jag känner en framtidstro med Broberg och vi kommer få ett bra lag. Vi kan inte ha någon annan målsättning än topp fyra. Sen hoppas jag såklart att vi får till en hall i Söderhamn!

 

Hemsidan tackar för intervjun och ser fram emot ytterligare ett år med Rolf Larsson i den gula tröjan…

Huvudpartners

Samarbeten