Intervju med Wasberg och Nygren

Publicerades den 4 mars 2014 21:57

David Hansen    

Som hemsidan kunde berätta tidigare idag, så har Broberg gjort klart med två viktiga spelare till kommande säsong. Och det är inte vilka som helst, utan två spelare med ett stort Brobergshjärta och som fostrats i klubben. Dennis Wasberg som, bortsett från fyra säsonger i Mälardalen, har varit moderklubben trogen. Och även Jonas Nygren, som genom karriären nobbat bud från andra klubbar för att satsa vidare i Broberg. Och som utlovat har hemsidan tagit ett kortare snack med de båda…

Först Dennis, hur har dina tankar gått efter säsongen?
– Jag var såklart besviken några dagar efter att vi åkte ut, det var ju så nära. Vi knöt inte ihop säcken i sista matchen och det är mycket ”om och men”. Men nu har jag väl bearbetat förlusten…

Dina tankar runt en fortsättning?
– Det är mycket positivt runt laget och i stan. Ser man vår insats helt objektivt så gör vi väl en bra säsong och det är något att bygga vidare på. Vi visade att vi kan rubba de stora lagen och har tagit ett kliv framåt i slutspelet i år.

Inga tankar på andra klubbar?
– Nej, det känns helt rätt att fortsätta i Broberg. Det mesta är positivt och jag ser fram emot fortsättningen.

Jonas Nygren, dina tankar efter säsongen?
– Det var såklart tungt och blandade känslor. Vi utmanade SAIK rejält, men de var lite bättre än oss och gick vidare. Men vi har gjort en bra säsong!

Hur resonerade du kring din bandyframtid?
– Jag har familj och hus i Söderhamn, så det ska mycket till om man ska bryta upp. Ryssland hade väl varit enda alternativ jag kunnat tänka mig, men inte nu eftersom vi ska ha barn (nu i dagarna enligt beräknat). Men jag trivs bra i Broberg och i Söderhamn.
– Jag vill vara med och ta ett SM-guld med moderklubben, det skulle vara större än flera SM-guld med någon annan klubb…

Du gjorde väl kanske din bästa säsong på flera år nu?
– Det håller jag med om. Jag fick vara relativt skadefri och kunnat träna på. Och sen blir man äldre och får en annan syn på saker och ting. Men det har fungerat bra i gruppen och då kommer resultaten.

 

Hemsidan tackar de båda för intervjuerna och kan alltså se fram emot ytterligare två säsonger med dessa viktiga pjäser i lagbygget. Och två spelare som snart kvalar in under kategorin ”Brobergsveteraner”…

Huvudpartners

Samarbeten