Intervju med Ilari Moisala

Publicerades den 23 mars 2014 20:06

David Hansen    

Som hemsidan utlovade kommer intervjun med Ilari Moisala, bättre sent än aldrig. Ilari befinner sig nu hemma i Uleåborg, men kommer tillbaka till Söderhamn någon gång i månadsskiftet juli/augusti. För att då göra sin fjärde säsong med Broberg.

Först Ilari, hur ser du på säsongen som gick?
– En jättebra säsong. Vi spelade bra och jag hoppades på minst semifinal. Men det blev fem matcher i kvarten och vi var nära att slå ut Sandviken.

Och för din egen del, bästa säsongen i karriären?
– Det är svårt att säga. Jag var back i början, men spelade libero sen. Jag spelar hellre libero och det tror jag passar laget bättre också. Alla säger att jag gjorde min bästa säsong nu, men jag vet inte. Kanske var det så.

Hur gick dina tankar om din bandyframtid?
– Några andra klubbar hörde av sig. Men jag tycker det skulle ha känts konstigt att byta lag. Jag trivs bra i Broberg och Söderhamn känns som hemma. Så det känns rätt med en säsong till i Broberg.

Hur kommer du att sköta försäsongsträningen?
– Jag tränar i Finland själv. Kommer att köra jogging, gym och lite innebandy. Jag har kompisar som spelar i OLS Uleåborg. De har inte så mycket gemensam träning med OLS. Vi ringer till varandra och bestämmer vad vi ska träna.

Den kommande säsongen?
– Vi har ett bra lag och en bra känsla. Jag hoppas och tror vi minst går till semifinal. Grabbarna i laget har spelat tillsammans länge och det känns som att nu måste vi gå längre än kvartsfinal. Och det tror jag vi gör…

 

Hemsidan tackar Ilari för intervjun, Ilari som avslutningsvis berättar att denna intervju var den första han gjorde helt på svenska. Motsvarande intervju förra året här på hemsidan gjordes helt på engelska (då webmasters kunskaper i finska är mycket begränsade…)

Huvudpartners

Samarbeten