Inför Vetlanda-Broberg med Martin Söderberg

Publicerades den 5 januari 2014 17:53

Hans Ivarsson    

Hemsidan har pratat med anfallare Martin Söderberg inför smålandstrippen och bortamötet mot Vetlanda på trettondag jul.
 
Fantastisk bandy och en härlig derbyseger i fredags! Hur ser Martin på matchen?
– Vi gör en riktigt bra match, särskilt under första 45, sedan släpper vi in dom lite onödigt i matchen vid våra utvisningar. En härlig seger och viktiga poäng!

Martin var direkt inblandad i två av hemmamålen. 2-1 efter fantastiskt förarbete av Joel och Jonas E och senare en underbar genomåkning och passning till Joel till 5-3. Hur tänkte du?
– Vid 2-1 gör Joel jobbet och Engström spelar vidare till mig. Jag hittar luckan ovanför målvaktens axel och sprättar in den. Vid det andra målet är jag typ sista gubbe och börjar med att vända hemåt, hittar en lucka mellan två bybor och sätter fart framåt. Jag avslutar med en tunnel och lyckas hitta Joel som sätter 5:an.

Nu väntar resa till Vetlanda och SAPA Arena. Förra säsongen tog ”Gurt” med sig båda poängen efter seger med 4-3. Vad tror Martin om matchbilden denna gång?
– Jag vet att det brukar vara tufft mot Vetlanda, särskilt i deras hemma-arena. Dom har gjort flera bra matcher på slutet och slåss för en slutspelsplats, så det blir att kriga för poängen.

Det har lossnat lite för Broberg i hörnskyttet. Hur är utsikten att statistiken bättras på ytterligare på måndag?
-I fredags var vi riktigt täta på deras hörnor. Ruset tar bort det mesta. Vid offensiva hörnor hittar vi oftare till mål, så det känns bara bra..

Hemsidan tackar för samtalet med Martin och hoppas på en skön nedresa och en glad hemresa från de småländska skogarna.
 
  
 Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten