Inför Sirius-Broberg med Jonas Nygren

Publicerades den 13 december 2013 20:01

Hans Ivarsson    

Hemsidan har pratat med veteranen Jonas Nygren inför resan till Uppsala och match mot Sirius på lördag.

Det har gått en vecka sedan sist (nån jäkla match vi redan förträngt) och undrar i stället vad Jonas och laget ägnat uppehållet åt?
 
– Vi har tränat på riktigt hårt för att bibehålla matchtempo. Explosivitet och fart! Sen vill vi gärna förbättra vårt resultat när det gäller hörnskytte….. och några har haft landslagsuppdrag.

Jonas håller högerhalven i vinter och vi undrar om #16 är nöjd med både sitt defensiva uppdrag och med de offensiva rajderna?
– Defensivt har vi egentligen gjort en bra säsong, förutom Byn borta när inget fungerade. Offensivt har jag kommit igång allt eftersom, men det finns fortfarande mer att hämta. Alla blir mer delaktiga i vårt ”nya” sätt att spela och jag vill gärna vara involverad och ha boll.

Sirius sladdar i tabellen, men kommer från bortavinst mot Kalix som senaste resultat. Anfallare Klas Nordström levererar vartannat mål för laget. Tror Jonas att Sirius spelar samma ”försiktiga” spel som tidigare säsonger?
– Njae, dom har säkert en tight defensiv, precis som vanligt, men dom kan nog komma till anfall lite snabbare i år. Tidigare skulle ju alla bollar gå genom Eskhult. Sirius har bra spelare i truppen även denna säsong.
Vid senaste besöket (i början av januari) fick Broberg lämna Studenternas med en otäck förlust, efter hela 7-2 till de blåsvartrandiga. Året dessförinnan oavgjort efter 5-5 och ytterligare en förlust med 4-2 om vi stirrar än djupare i backspegeln. Varför bryter Gurt den rejält tråkiga trenden just på lördag?
-Vi lägger absolut ingen energi på historiska resultat, utan vet att matchen kommer att avgöras av vad som sker på banan i morgon. Vi ska spela vårt spel och ska vinna oavsett om det är fart eller kamp som krävs!
 
Hemsidan tackar för samtalet och önskar ett rejält trendbrott i Uppsala denna helg!

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten