Inför Broberg -Ljusdal med Jonas Engström

Publicerades den 18 december 2013 20:29

Hans Ivarsson    

Hemsidan har pratat med anfallare (och poängräddare) Jonas Engström inför hälsingederbyt mot Ljusdal på Hällåsen.

Vi genomförde egentligen den här ”införvjun” redan vid elitseriepremiären för snart två månader sedan, men vädrets makter rår vi ju inte på… Vi börjar naturligtvis med segern mot Kungälv och det för dagen gångbara namnet Jonas –  Engström med två mål och en assist samt Nygren med ett mål och en assist. Det var väl bara Larssons hörnmål ni inte bidrog till, eller var det någon av er som även låg bakom hörnan?
– Njae, det minns jag faktiskt inte… Men vi vinner och det är oerhört skönt med dom två poängen. I kommande matcher måste vi ändå förbättra oss, både offensivt och defensivt.

Jonas Engström levererade redan på försäsongen och har fortsatt göra så under första halvan av elitserien, med elva mål och tre assist. Skönaste målet så här långt?
– Det har fungerat väldigt bra. Jag har satt dit målen och det är ju min uppgift på planen. Att vara bestämd när det hettar till i straffområdet och dra dit dom! Bara att jobba för samma sak i fortsättningen av serien.

Dubbelmöte väntar mot din tidigare klubb LBK, som hittills spelat 1-1 i Edsbyn som bästa bortaresultat. Har du hunnit se dina gamla lagkamrater någon match under säsongen?
– Nej, faktiskt inte. Jag följer dom naturligtvis resultatmässigt, men mer har jag inte hunnit med.

Vilka nycklar ser du som kan få matchen att utvecklas mot en skön premiärseger i derbyt?
– Vi måste kliva in 100% och spela ett varierat anfallsspel. Defensiven måste sitta.Vi behöver höja oss ett snäpp från senaste matchen.
 
Inför seriepremiären var du riktigt ”taggad” och spelsugen. Hur är känslan i kroppen så här halvvägs in i serien?
– Det känns fortfarande bara bra. Vi har nu två matcher i benen efter uppehållet, så det är bara att blåsa på. Vi har vilodag idag (onsdag) och tränar sen torsdag/fredag.
 
Hemsidan tackar Jonas för de två samtalen, de två poängen i lördags och ser fram emot ett häftigt hälsingederby klockan sjutton på lördag.

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten