Nyheter

Inför Broberg-Kungälv med Erik Jonsson

Publicerades den 16 december 2013 20:50.

Hemsidan fick en pratstund med Erik Jonsson inför matchen mot Kungälv på tisdag kväll.

Återigen en konstig match på Studenternas, med snö och regn som förstörde alla försök till bandyspel i lördags. Är det en rättvisande beskrivning att Broberg trots allt stod för den gnutta bandyspel som ändå presterades, men att Sirius var något bättre i sporten grisbandy?

– Inget av lagen kunde egentligen spela bandy i dom förhållanden som gällde i lördags. Det var kamp i 90 minuter som gällde. Sirius har en målvakt som kan kasta långt så bollen landade i vårt straffområde varje gång..

Erik används på lite olika positioner i laget och spelade högerhalv i senaste matchen mot Sirius. Har du någon ”favoritposition”?

– Högerhalven passar mig bäst, men jag spelar naturligtvis där tränarna vill att jag ska spela.

Nu väntar hemmamatch mot Kungälv, som skuggar två poäng efter Broberg i tabellen. De senaste resultaten på Hällåsen är 5-6 och 6-5. Jämnt så det förslår. Ska vi förvänta oss en nagelbitare även på tisdag kväll?

– Vi vet mycket väl att det inte finns några lätta matcher i den här serien, men vi är starka på hemmaplan och kommer att kämpa i alla nittio minuter för två poäng.

Har Erik några andra kloka tankar att delge?

– Bara att stämningen i truppen är på topp med många skratt i omklädningsrummet och att vi brukar tagga till lite extra i matcherna kring jul och nyår.

Hemsidan tackar för samtalet och ser fram emot en match som förhoppningsvis kan spelas efter isen på tisdag. Kast med bandyboll är inte alltid underhållande i nittio minuter…
Stefan Blomquist

Hans Ivarsson    


Dela på Facebook
Dela på Twitter

Huvudpartners