Inför Broberg-Gais med Simon Folkesson

Publicerades den 27 december 2013 21:27

David Hansen    

Tätt på given med matcherna nu, och redan imorgon är det dags igen. Och då är segrarna mot Ljusdal lagda till historien, och fullt fokus gäller på matchen mot Gais. Hemsidan har pratat med ytterhalven Simon Folkesson, för att få hans tankar inför morgondagens drabbning mot ”Makrillarna”…

Först Simon, några ord om matchen mot Ljusdal!
– Tycker det är skönt att vinna på det sättet vi gör. Vi visade att det inte var någon underskattning, utan vi var på tårna direkt.  Sen är det såklart kul att vi håller nollan.

Och du noterades i målprotokollet. Det tillhör inte vanligheterna…
– Nej, det var första målet i serien (har gjort några mål på försäsongen). Jag snappade upp bollen, när inte Ljusdal lyckades rensa undan.

I de två matcherna mot Ljusdal har defensiven fungerat bättre än mot Kungälv!
– Kungälv var en dålig match, såg inte alls bra ut. Nu kontrollerade vi matcherna bra, men vi kommer att ställas på hårdare prov än mot Ljusdal som inte hade så mycket i anfallsväg. Men nu blickar vi framåt!

Ja, och då är det väl närmast att blicka framåt morgondagen. Hur stor är revanschlustan (förlust borta mot Gais efter två sena mål)?
– Stor! Vi har snackat idag om revansch.  Vill vi vara med där uppe i tabellen, kan vi inte förlora mot Gais två gånger. Sättet vi förlorade på nere i Göteborg svider fortfarande.

De flesta av besökarna på Hällåsen har antagligen inte sett Gais ännu i år. Hur spelar de?
– Defensivt backar de hem något. Men de har fartspelare, så man får inte tappa bollen. Sen spelar de något vågat tycker jag, passningar med små marginaler. De har ett antal spelare vi måste hålla koll på. Vi får vara ödmjuka inför uppgiften och vara på tårna direkt.

Läget i laget?
– Riktigt bra. Alla mår bra och det är roligt att träna. Vi har inte grävt ner oss när det gick lite tyngre.

Men alla, bortsett från långtidsskadade Rolf Larsson, är tillgängliga?
– Ja

Slutligen, varför ska man tillbringa lördagseftermiddagen på Hällåsen tycker du?
– Kommer bli riktigt bra fartbandy. Räknar inte med någon tillknäppt match, utan både vi och Gais kommer att spela fartfyllt och en rolig bandy.

Hemsidan tackar Simon för intervjun och önskar honom och hans lagkamrater lycka till imorgon!

Huvudpartners

Samarbeten