Martin Söderberg till U23-VM

Publicerades den 22 november 2013 15:13

David Hansen    

Idag presenterade förbundskapten Hans Åström truppen till kommande U23-VM, som spelas i närheten av Moskva den 6-8 december. Och vi kan glädjande konstatera att vår forward Martin Söderberg är en av dem som sätter sig på planet för en flygresa österut. Hemsidan har givetvis pratat med Martin för att höra lite om hans tankar inför Rysslandsäventyret…

Klassisk sportfråga, men hur känns det?
– Känns bra! Jag hade räknat bort mig själv faktiskt, så jag blev överraskad när Hans Åström ringde. Är ju forward och har inte gjort något mål i serien ännu…

Vad tror du gjorde att Åström tog ut dig?
– Det är lite speciellt att spela i Ryssland och jag har en del rutin där. Och jag har presterat bra i U23 tidigare. Men det var nog inget lätt beslut för Åström. Det var nog hård konkurrens.

Du är inte helt oerfaren i landslagssammanhang!
– Nej, det stämmer. Jag har spelat Nordiskt mästerskap för P19 och VM för P17. Dessutom har jag varit med i turneringar med U23-landslaget, men det blir mitt första VM i U23.

Hur ser VM-turneringen ut?
– Vi samlas 4/12 och spelar 6-8/12. Börjar fredagen den 6 december med matcher mot Ryssland och Norge. Fortsätter på lördagen med Kazakstan och Finland. Finalen spelas på söndagen (inga semifinaler, reds.anm).

Hemsidan tackar Martin att han tog sig tid för intervjun, och önskar honom givetvis stort lycka till i U23-VM.

Huvudpartners

Samarbeten