Inför Västerås-Broberg med Robert Dammbro

Publicerades den 12 november 2013 23:10

Hans Ivarsson    

Hemsidan har pratat med mittfältsstrategen Robban Dammbro inför bortamatchen mot Västerås på onsdag.

Härligt med första segern mot Vetlanda i fredags! En bra defensiv över hela banan och spelmässigt en bra match från flera av Brobergs mittfältare/halvor. Hur lyder Robbans analys av kampen?
                                                                                                                                                                                                                                                    
– Vi gjorde det vi kommit överens om före match, främst en bra defensiv som grund för vinsten.

Du hade några sköna uppåkningar under matchen. Börjar veteranen Dammbro få fart på grejorna efter några matcher?

– Visst är det så. Skönt med tre matcher i benen nu. Det finns flera procent ytterligare att hämta till kommande matcher.

Närmast väntar ett lite vingligt VSK. Två segrar på fem matcher (Bollnäs och GAIS), trots namnkunniga nyförvärv som Esplund, Holmberg och vår egen Bergström. Broberg har ju alltid haft svårt i Västerås och ABB-Arena. Förra säsongen gick proppen ur och det med en smäll! En fullständigt osannolik seger med13-3 och ledningen med 5-0 redan efter tjugo minuter. Jag antar att hemsidan trots detta slipper känna oro för underskattning på onsdag, eller?

– Det är nog ingen risk…. VSK är i grunden ett riktigt bra lag som antagligen satsar mot Friends i vinter. Dom har värvat starkt inför säsongen. Vi kan inte uppträda som mot Byn om vi vill hämta något från den här matchen, utan det är en topprestation från oss alla som krävs.

Blir det svårt i rollen som defensiv mittfältare att sortera och prioritera när VSK kan variera sin speluppbyggnad på ganska många duktiga spelare?
                                                                                                                                                                                                                                                       
-Njae, dom har lite vassare spets än många andra lag, men det gäller att vara fullt fokuserad på uppgiften, oavsett vad det råkar stå för efternamn på motståndartröjan. Vi måste ligga tillräckligt nära dom, helt enkelt!
Hemsidan tackar Robban för ett trevligt samtal och lovar att vi är överväldigande lyckliga med två hemspelade poäng till Gurt, även om det inte skulle ramla in 10 plusmål som senast…:) Kom igen Gurt!

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten