Inför GAIS-Broberg med Rolf Larsson

Publicerades den 30 november 2013 17:42

Hans Ivarsson    

 

Hemsidan har pratat med mittfältare Rolf Larsson inför trippen till Götet och bortamatchen mot grönsvarta GAIS på söndag.

Vi börjar med fredagens delade derbypoäng. Broberg gör en riktig kämpainsats och krigar sig till en poäng, trots tremålsunderläge med dryga kvarten kvar. Ska vi betrakta fystränarna Melin/Härdin som ”matchhjältar” eftersom ni orkar pumpa på och brottar ner ett tröttkört Bollnäs i slutet?

– Visst ska dom ha cred för sitt arbete! Det är starkt gjort av oss att vända på matchen efter att dom gjort 1-4. Vi är därför nöjda med resultatet, efter dom omständigheterna.

Broberg skapar elva hörnor utan att lyckas och Bollnäs sätter en av tre. Är det den enkla förklaringen till en missad poäng?

-Det är hela tiden små marginaler som avgör och vi vet att fasta situationer är viktiga.

Rolf har hittills i vinter producerat bäst i laget, med sju mål och fem assist. Vi vet också att du har ett bra skott, men du väljer oftast att åka in med bollen i mål. Får vi se fler skott från #70 i kommande matcher?

– Det är nog en grej som följt mig genom hela karriären, ända från pojkbandyn. Jag ska verkligen försöka att överraska med några skott framöver, men kommer säkert att göra en del genomåkningar också…..

Hemsidan har av naturliga skäl inga avgörande invändningar mot det löftet… Nu väntar GAIS på bortais. Broberg vann fjolårets bortamatch, som spelades inomhus i Ale, och året dessförinnan delades poängen på ett svårspelat Heden. Laget både gör och släpper in få mål. Anfallare Eric Claesson står för 10 av totalt 26 gjorda på lagets 9 första matcher. Har Olsson&Alftin informerat om strategin inför matchen?

– Dom har säkert bra koll, men genomgången blir nog först på bussen. Jag har aldrig spelat bandy på Heden, så det blir en ny upplevelse.

Vem står för underhållningen i bussen?

– Senast var det Joel. Vi får väl se om hans historier håller för ytterligare en resa…

 

Hemsidan tackar för snacket och lyckönskar Gurt till ännu en givande poängjakt nedåt västkusten!

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten