Inför Broberg-Vetlanda med Simon Folkesson

Publicerades den 7 november 2013 14:20

Hans Ivarsson    

Broberg byter pespektiv och glas i upptakten av årets elitserie. Först Rutan och övriga Bajen föregående fredag, Edsbyn i Svenska Fönster arena i onsdags och nu Vetlanda med Elitfönster. Hemsidan pratar med halven Simon Folkesson inför fredagsmatchen på Hällåsen.

Även om ”Örebrofalangen” genom Simon och Jeppe höll farten uppe igår, så saknades en hel del energi i laget med tanke på att det spelades Hälsingederby, eller?

-Vi kom inte alls upp i nivå. Tråkigt när det är hälsingederby och allt! Vi hade en bra känsla efter Bajenmatchen trots den sura förlusten, men…
 

Du missade stora delar av försäsongen på grund av skada. Har Simon hunnit ikapp eller finns fler nivåer att hämta?

-Nej det ska finnas flera nivåer kvar. Det är bara att kriga på så kommer det.
Match mot Vetlanda brukar betyda jämna tillställningar, men vid förra hemmamötet i januari kördes smålänningarna över med hela 7-1! Nu har VBK återigen Johan Löfstedt i laget. Tror du på en återgång till det ”normala” och därmed en jämn kamp om poängen?

– Vi är i alla fall rejält revanschsugna! Med samma inställning som mot Byn så kommer det inte att räcka, utan vi måste lyfta oss. Dom har både Löfstedt och en del andra som vi måste ha koll på. Vi måste snabbare ut på deras hörnor. Det blir först träning och sen genomgång ikväll.
Vilka blir dina viktigaste uppgifter under matchen när domare Aidesjö sätter pipan till munnen vid 19-draget på fredag kväll?

-Först måste defensiven sitta och sen ska vi trycka upp i banan med mycket 
fart. Vi ska kriga och vi ska vinna, det finns inget annat. 
Hemsidan tackar Simon Folkesson för samtalet och hoppas på snabb revansch för våra gulsvarta bandykämpar.

Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten