Inför Broberg-Bollnäs med Joel Edling

Publicerades den 28 november 2013 22:49

Hans Ivarsson    

Hemsidan har pratat med dribblingskungen Joel Edling inför hemmamatchen och hälsingederbyt mot Bollnäs på fredag.
 

Gurt var på kryss mot Kalix häromdagen. Joel fick användning av både målklubba och assistklubba under matchen. Beskriv målet som innebar 0-1 redan i femte minuten:
– Vi får en kontring och jag får ett pass från Rolf. Jag når straffområdet och får en försvarare på vänster sida, då drar jag på ett handledsskott som sitter. Nu vet jag hur det känns att göra mål igen, så det är bara att köra på!

Blåsigt och strävt enligt rapporten. Låter inte som helt ideala förhållanden för en finlirande tekniker?
-Njae, så illa var det ändå inte. Blåsandet avtog i andra halvlek och Kalix är ett bra lag som är svårspelade på sin hemmaplan.

Äntligen hälsingederby och en möjlighet till revansch för plumpen i matchprotokollet från årets första derby mot Byn för tre veckor sedan. Hur mycket extra pumpar ditt bandyhjärta inför fredagens kamp?
– Nej, jag försöker hantera det som en vanlig match. Det fungerar bäst så. Det är klart att med mycket publik på läktarna så blir anspänningen högre. Det blir extra tryck!

Bollnäs blandar och ger i årets elitserie. Laget gör (tillsammans med GAIS) stordelen av sina mål på fasta situationer, med närmare 40%. Senast 4 av 6 på fasta mot SAIK på Sävstaås, varav 3 av Liukkonen, och med Westh som pålitlig hörnskytt. Är det en viktig faktor i vårt defensiva spel att begränsa deras möjligheter att ”profitera” på just fasta situationer?
-Så är det. Vi måste sätta stopp för motståndarlagets bästa sidor. Kan vi minska deras fasta situationer så är det bara bra för oss….
 
Brobergs offensiva spel handlar inte lika tydligt om fasta situationer (drygt 20%), även om dom naturligtvis är väldigt viktiga. Hur tycker du att Brobergs hörnskyttar kommit igång i vinter och förstår du Väggens uppgivenhet att jaga ”spridda skurar” vid varje hörnträning?
– Ha ha! Vi tränar hörnor vid varje träningspass och Martin satt en riktig kanon i taket nu senast uppe i Kalix (och Börje kan behöva lite träning han också: ).
 
Hemsidan tackar artigt för samtalet och önskar hörnskyttarna lycka till på Joels inspel nu på fredag!
Stefan Blomquist

Huvudpartners

Samarbeten