Inför Broberg-Hammarby med Magnus Fryklund

Publicerades den 30 oktober 2013 19:04

Hans Ivarsson    

Inför hemmapremiär mot Hammarby på Hällåsen, fredagkväll. Hemsidan fick en pratstund med försvarare Magnus Fryklund inför matchen mot Bajen.

Broberg kunde inte genomföra seriepremiären mot LBK i fredags. Hur har upplägget sett ut inför den försenade seriepremiären?

– Vi har kört träning söndag, ledigt måndag, hårdare pass ikväll tisdag och sedan lite lugnare pass onsdag och torsdag, för att komma rätt in i det.

Coach Svenne vill införa lite nytt i lagets spelmodell. Hur känns det så här långt?

– Det känns bara bra med lite mer och snabbare passningsspel – att spela bandy. Att åka bandy behärskar vi redan…… Sen får vi se hur snabbt förändringarna sätter sig och känns trygga.

Magnus blev utsedd till seriens elakaste/fulaste spelare med 33% av rösterna. Hur känns det?

– Ha, det känns precis som vanligt och helt enligt plan! Det var många år sedan jag låg i topp på utvisningsligan, men ränderna går som sagt aldrig ur….

Vad tror Magnus om Bajen i vinter, efter tapp av flera framstående spelare sedan SM-bucklan bärgades? 

– Hammarby har imponerat på försäsongen och tillämpar just ett snabbt kortpassningsspel. Det måste märkas att många ”betydande” spelare lämnat truppen, men man har samtidigt en förmåga att forma nya spelare in i konceptet.

Om Joel var årets ”komet” förra säsongen, vem kommer då att blomma särskilt praktfullt denna vinter?

– Jag tror att Jesper (Öhrlund) kommer att ta stora kliv i vinter. Han skapar mycket på egen hand, har ett bra skott och gör ett fantastiskt jobb i defensiven.

Hemsidan tackar Magnus för samtalet och ser fram emot en både försenad och efterlängtad säsongspremiär på fredag!

Stefan Blomquist

 

Huvudpartners

Samarbeten