Alexei Zolotarev, ny ledare i P16

Publicerades den 18 september 2013 22:09

Broberg Bandy    

Broberg kan idag presentera en positiv nyhet som berör ungdomsbandyn. Sedan Svenne tillträdde som ansvarig för sportfrågorna inom klubben har fullt fokus varit på ungdomsbandyn, och nu presenteras den första förändringen.

Alexei Zolotarev går in som tränare för P16. ”Acke” har drygt tio säsonger i A-laget, ett antal år som ledare (senast förra säsongen) i vår klubb. Dessutom finns betydande erfarenheter från både Kazakstans landslag och Dynamo Moskva.

De tidigare ledarna ”Humla” och ”Benka” fortsätter som vanligt, tillsammans med Micke Pettersson som är ny för i år. Vi hoppas även att Ingemar Hägglund snart ska vara redo att vara med igen efter sin konvalescens. ”Ackes” huvudsakliga fokus blir träning/coachning av P16-laget. P16 kommer under vintern att träna tillsammans med utvecklingslaget.

– Det känns som att vi har hittat en riktigt bra lösning för att både bredda och spetsa ungdomsbandyn. De kunskaper som ”Acke” besitter kommer vi ha stor nytta av inom vår ungdomsorganisation, säger Svenne Olsson.

– Dessutom ser vi redan nu en positiv tillströmning av nya bandyintresserade ungdomar i det yngsta laget. Vi har nu en grupp på ca 40 ungdomar som kommer att träna med P10-P12, vilket givetvis är jätteroligt. Det är inte otänkbart att vi kan dela gruppen och få två lag i olika åldersgrupper. Och trots att vi redan är många ungdomar, så finns det plats för fler i alla lag. Snart kommer det också information om bandyskolan/skridskoskolan (lördagar, börjar 26/10) och höstlovsbandyn som är bra ”pröva-på-aktiviteter”, avslutar Svenne.

Huvudpartners

Samarbeten